Αρχίζουν την Παρασκευή τα ‘Λεμέσια 2011′

17:05 12/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Το δεκαήμερο 14 με 23 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η 12η διεθνής αθλητική διοργάνωση του Δήμου Λεμεσού ”Λεμέσια”, με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών από όλο τον κόσμο και με επίτιμες προσκεκλημένες την ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης Βούλα Πατουλίδου και την αθλήτρια του beach volley και γνωστή παρουσιάστρια Βίκη Χατζηβασιλείου.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης, που φέρει το σύνθημα ”Κάντε τον αθλητισμό

στάση ζωής” και είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αθλήτριας στίβου Δομνίτσας Λανίτου Καβουνίδου, παρουσίασε το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, η Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου, Πέρσα Παπαϊωάννου.

Οπως είπε, ο προϋπολογισμός των ”Λεμεσίων” ετοιμάστηκε και φέτος με γνώμονα την οικονομική περισυλλογή και η προσπάθεια εξασφάλισης περισσότερων χορηγών, ώστε οι εκδηλώσεις να εμπλουτιστούν και να μην επηρεαστεί ο θεσμός, στέφθηκε με επιτυχία.

Στις εκδηλώσεις, συνέχισε, θα λάβουν μέρος, πέραν των κυπριακών συμμετοχών, αθλητές από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, το Μαρόκο, τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Ιρλανδία, το Βέλγιο, τη Νορβηγία, τη Σερβία, την Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Η τελετή έναρξης της 14ης Οκτωβρίου, θα δοθεί στις 20:00, στο χώρο στάθμευσης Εναερίου, με διαγωνισμό νεανικών μουσικών συγκροτημάτων. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργου Δημοσθένους.

Στις 15 Οκτωβρίου, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί το 3ο Φεστιβάλ Skateboard, επίσης στο χώρο στάθμευσης Εναερίου, ενώ στις 16:00, στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ, θα πραγματοποιηθούν δυο αγώνες ποδοσφαίρου, μεταξύ της Απόλλων Ladies και Δημοσιογράφων και μεταξύ της ποδοσφαιρικής ομάδας του Δήμου Λεμεσού και Παλαίμαχων της ΑΕΛ.

Στις 16 Οκτωβρίου, έξω από το χώρο στάθμευσης Εναερίου θα δοθεί, στις 10:00, η εκκίνηση του 12ου Ποδηλατικού Γύρου Λεμεσού ενώ στις 16:00, στο βοηθητικό γήπεδο του Τσιρείου, θα πραγματοποιηθούν αγώνες στίβου βετεράνων αθλητών Κύπρου και Ελλάδας. Στις 17:00, ο Δήμος Λεμεσού και η Motion Blue, διοργανώνουν στο Φυτίδειο αθλητικό κέντρο ΓΣΟ, διαγωνισμό Break-dance, με κριτές αναγνωρισμένους χορευτές.

Οι διεθνείς εκδηλώσεις των ”Λεμεσίων” θα αρχίσουν στις 21 Οκτωβρίου, με τον 11ο Διεθνή Αγώνα Πυγμαχίας, (Φυτίδειο αθλητικό κέντρο ΓΣΟ) στον οποίο θα λάβουν μέρος αθλητές ολυμπιακού επιπέδου από 15 χώρες. Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν στις 23 Οκτωβρίου, με τους τελικούς να διεξάγονται στις 18:00.

Στην παρουσία της Βούλας Πατουλίδου και της Βίκης Χατζηβασιλείου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη βράβευση αρίστων αθλητών, σωματείων και αθλητικών προτύπων, στις 21 Οκτωβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Πάνος Σολομωνίδης” (19:30). Στην εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέφανου Στεφάνου, θα τελεστούν επίσης τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής της αυτοδίδακτης ζωγράφου Αλεξίας Ψαράς, με θέμα τον αθλητισμό.

Οι δυο ελληνίδες αθλήτριες θα παρευρεθούν επίσης στον 14ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου 10χλμ ”Μάριου Αγαθαγγέλου”, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου, με εκκίν

Keywords
Τυχαία Θέματα