Άνδρας της χρονιάς ο Πάπας Φραγκίσκος

20:03 9/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το περιοδικό Vanity Fair χαρακτηρίζει τον Ποντίφικα, ο οποίος φιλοξενείται και στο εξώφυλλο με το χαρακτηριστικό του χαμόγελο, «Φραγκίσκος Πάπας του Κουράγιου»

Άνδρας της χρονιάς εξελέγη ο Πάπας Φραγκίσκος από το περιοδικό Vanity Fair, το οποίο φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για τις εκατό πρώτες ημέρες του νέου Ποντίφικα.

Ο «διαφορετικός» Πάπας από την ημέρα που ανέλαβε εκπλήσσει με τη στάση του…

από τη θέση που πήρε σχετικά με το οικονομικό σκάνδαλο της «Τράπεζας του Θεού» Ior, μέχρι την πρόσφατη επίσκεψή του στην Λαμπεντούζα όπου προσευχήθηκε για τους νεκρούς μετανάστες, ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο αποδεικνύει ότι η θρησκεία μπορεί να έχει ταπεινούς και ορθούς εκπροσώπους.

Το περιοδικό Vanity Fair χαρακτηρίζει τον Ποντίφικα, ο οποίος φιλοξενείται και στο εξώφυλλο με το χαρακτηριστικό του χαμόγελο, «Φραγκίσκος Πάπας του Κουράγιου».

Το δημοσίευμα, μάλιστα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην επίσκεψή του στο νησάκι της Λαμπεντούζα όπου προσπαθούν να βρουν καταφύγιο εκατοντάδες μεταναστών καταβάλλοντας προσπάθεια να περάσουν από τη Βόρειο Αφρική στην Ιταλία.

«Ποιος από εσάς έκλαψε για τον θάνατο αυτών των αδελφών; Νεκροί μετανάστες στη θάλασσα, πάνω στα πλοία αυτά, τα οποία αντί να οδηγούν σε έναν δρόμο ελπίδας, οδηγούν στο δρόμο προς τον θάνατο» είπε στην ομιλία του τονίζοντας ότι «αυτή η σκέψη που έρχεται ξανά και ξανά στο μυαλό, γίνεται αγκάθι στην καρδιά και προκαλεί πόνο».

«Οι πρώτες εκατό ημέρες του τον έθεσαν ήδη επικεφαλής στην κατάταξη των ηγετών παγκοσμίως. Όμως, η επανάσταση συνεχίζεται», υπογραμμίζει το δημοσίευμα, στο οποίο φιλοξενούνται δηλώσεις ανθρώπων που εκτιμούν τον Πάπα Φραγκίσκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα