Θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης συζήτησαν ΥΠΕΣ και ΚΣ ΕΔΕΚ

19:03 9/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση συζήτησαν την Τρίτη ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος με αξιωματούχους της Θεματικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΚΣ ΕΔΕΚ και, συγκεκριμένα, με τον Σάββα Ηλιοφώτου και τη Λουΐζα Μαυρομμάτη, τους οποίους συνόδευε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΣ ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, «οι εκπρόσωποι της Θεματικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΚΣ ΕΔΕΚ παρέδωσαν στον Υπουργό Εσωτερικών υπόμνημα με τις θέσεις του κόμματός τους αναφορικά με το διάλογο που έχει ήδη

αρχίσει μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών, των εκπροσώπων των κομμάτων και των Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναφορικά με την αναγκαία αναδιοργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Χάσικος είπε ότι «όσο ταχύτερα ληφθούν αποφάσεις, είναι προς το συμφέρον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά περισσότερο και προς το συμφέρον των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίοι, αντιλαμβάνομαι, έχουν τις δικές τους ανησυχίες, ιδιαίτερα λόγω της οικονομικής κρίσης».

«Πιστεύω ότι στο πλαίσιο αυτής της αναδιοργάνωσης που επιχειρείται, με τη βοήθεια όλων (Δημάρχων, στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κομμάτων), θα καταλήξουμε σε λύσεις οι οποίες θα συμφέρουν τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους δημότες, ευρύτερα, αλλά θα συνάδουν και με την οικονομική κρίση που βιώνει σήμερα ο τόπος», είπε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Ηλιοφώτου είπε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών και η Κυβέρνηση «έχουν ένα πολύ δύσκολο έργο απέναντί τους, να καταστήσουν τις αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δήμους και Κοινότητες, βιώσιμους, μέσα στο οικονομικό περιβάλλον που έχει σήμερα διαμορφωθεί, για να μπορούν να εξυπηρετούν τους πολίτες ποιοτικά, γρήγορα και με το χαμηλότερο κόστος. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια και η δυνατότητα σπατάλης».

Όπως είπε ο κ. Ηλιοφώτου, «ο Υπουργός Εσωτερικών, δημόσια εξέφρασε την άποψη ότι είναι έτοιμος να κάνει εκείνες τις βαθιές τομές που είναι απαραίτητες».

Ανέφερε πως «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις πολλές πτυχές που συνθέτουν αυτό το θέμα και να του δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας στην προσπάθειά του να εκσυγχρονίσει και να αναδιοργανώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ταυτόχρονα, είπε ο κ. Ηλιοφώτου, «του επισημάναμε ότι εκσυγχρονισμός και οικονομική βιωσιμότητα δεν μπορούν να υπάρξουν εάν εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε τις ίδιες λογικές, τις ίδιες προσεγγίσεις που είχαμε τα χρόνια όπου υπήρχαν χρήματα και μπορούσαμε να πληρώνουμε».

«Χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση, χρειάζεται θάρρος για να ληφθούν εκείνες οι πολιτικές αποφάσεις που θα φέρουν το σωστό αποτέλεσμα και σίγουρα, στην προσπάθεια αυτή πρέπει να προστατεύσουμε και το σωστό οικονομικό μοντέλο που είναι το μικτό (σύστημα) που έχουμε στον τόπο μας για πολλά χρόνια», είπε ο κ. Ηλιοφώτου.

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στην ανάγκη «να βρούμε εκείνους τους τρόπους που θα επιτρέψουν ώστε το προσωπικό να συνεχίσει να έχει τις θέσεις εργασίας, αλλά χωρίς κατ’ ανάγκη να σημαίνει πως θα πρέπει να εξακολουθήσει με το ίδιο καθεστώς που υπάρχει σήμερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα