Αναστασιάδης: Απόλυτα επιτυχής η συνάντηση με Ιρλανδό Πρωθυπουργό

16:52 20/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Απόλυτα επιτυχής ήταν η συνάντηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Ιρλανδό Πρωθυπουργό Εντα Κένι.

Ο κ. Αναστασιάδης σε γραπτή του δήλωση από το Δουβλίνο εκφράζει τη θέση ότι «έφτασε η ώρα για το σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας».

Μιας κυβέρνησης, προσθέτει, «που θα βασίζεται σε πλαίσιο κοινών προγραμματικών θέσεων αλλά και δράσεων».

«Κάτι ανάλογο

θα πρέπει να πω, συμβαίνει και με τη σημερινή κυβέρνηση της Ιρλανδίας η οποία αποτελείται τόσο από το Συντηρητικό κόμμα του Πρωθυπουργού όσο και των Εργατικών και ένα μέρος άλλων δυνάμεων», συμπληρώνει.

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει ότι η συνάντηση ήταν «απόλυτα επιτυχής, γιατί κατά τη διάρκειά της είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε, για τις προσπάθειες τις οποίες η χώρα κατέβαλε και μέσα από τις οποίες σήμερα θεωρείται και σε ολόκληρη την Ευρώπη, μια από τις πιο επιτυχημένες οικονομικές αλλά και γενικότερα πολιτικές που ακολουθήθηκαν από την ιρλανδική Κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση».

«Η Κύπρος αντιμετωπίζει ανάλογες, μεγάλες οικονομικές προκλήσεις», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «όπως έχω ήδη τονίσει, δεν είναι η ώρα απόδοσης ευθυνών».

Είναι η ώρα, αναφέρει, «να ενώσουμε δυνάμεις και να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού της πατρίδας μας αλλά και τις εμπειρίες άλλων χωρών όπως αυτών της Ιρλανδίας».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ «οι Κύπριοι έχουμε αποδείξει ότι στις δύσκολες ώρες τα καταφέρνουμε αρκεί να εργαστούμε με σχέδιο και υπευθυνότητα».

Εκφράζει παράλληλα τη θέση ότι «προϋπόθεση για την επιτυχία μας είναι να δράσουμε συλλογικά και σε επίπεδο κοινωνίας, αλλά και σε επίπεδο πολιτικών παρατάξεων».

Απουσία κατά την επέτειο της εισβολής

——-

Εξάλλου, ο κ. Αναστασιάδης εκφράζει θλίψη «γιατί την αποφράδα ημέρα της εισβολής, ευρίσκομαι μακράν της πατρίδας μας».

Ομως, προσθέτει, «στην ουσία, αυτό που μετρά σήμερα είναι, αναλογιζόμενοι το παρελθόν, να δούμε πως μπορεί να επανορθώσουμε το παρόν, μέσα από τις νέες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, έτσι ώστε να δώσουμε ελπίδα και προοπτική για το μέλλον».

«Αυτό που απαιτείται είναι η συλλογική δράση έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η τουρκική αδιαλλαξία, να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία, να εξευρεθεί μια λύση που να εκφράζει και τις ανησυχίες αλλά και τις προσδοκίες των ελληνοκυπρίων», συμπληρώνει τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα