Συνάντηση Ε.Μαρκουλή-Σ.Λαβρόφ στις 25 Ιουλίου στη Μόσχα

16:22 20/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συζητήσει στις 25 Ιουλίου με την Κύπρια ομόλογό του Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλή τις διμερείς σχέσεις και την ακύρωση του καθεστώτος κατάργησης θεωρήσεων μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ, δήλωσε πριν από λίγο ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, σημειώνοντας ότι «ιδιαίτερη θέση, όπως πάντα, θα καταλάβουν τα ζητήματα της διευθέτησης του Κυπριακού».

«Μια πρόσθετη διάσταση στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών προσδίδει η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου», πρόσθεσε ο κ. Λουκασέβιτς,

σημειώνοντας ότι κατά τις συνομιλίες οι δύο πλευρές προτίθενται να συζητήσουν την κατάσταση και τις προοπτικές των διμερών σχέσεων τόσο στον πολιτικό, όσο και στον οικονομικό τομέα.

Οι δύο Υπουργοί, κατά τον κ. Λουκασέβιτς θα συζητήσουν ζητήματα συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της ακύρωσης του καθεστώτος θεωρήσεων και της προετοιμασίας μιας νέας θεμελιώδους συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ.

Επίσης θα συζητηθεί και σειρά διεθνών προβλημάτων, ειδικότερα η κατάσταση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, «με έμφαση στην κατάσταση γύρω από τη Συρία και συνολικά στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική», σημείωσε ο κ. Λουκασέβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα