Αναχωρεί με επιστολή του Έλληνα Πρωθυπουργού για Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας

23:22 26/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επιστολή του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα παραδώσει, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου,. Χέρμαν βαν Ρομπάι, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αλλά και στους 26 αρχηγούς των κρατών μελών της ΕΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος αναχωρεί αύριο Τετάρτη, στις 17.00 το απόγευμα, για τις Βρυξέλλες,

ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που αρχίζει την Πέμπτη.

Ο κ. Παπούλιας, πριν αναχωρήσει, θα δεχτεί για συναντήσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, την Τετάρτη το πρωί, τον υπηρεσιακό Υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Ζανιά –αφού δεν έχει ορκιστεί νέος Υπουργός Οικονομικών, τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρα, οι οποίοι και θα τον συνοδεύσουν στις Βρυξέλλες. Στη βελγική πρωτεύουσα δήλωσε ότι θα μεταβεί και ο Υπουργός Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλος. Στη συνέχεια θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, τον Φώτη Κουβέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή του κ. Σαμαρά, που θα μεταφέρει ο κ. Παπούλιας, σημειώνεται ότι το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στην Ελλάδα απέδειξε ότι οι Έλληνες επιλέγουν την παραμονή στο ευρώ ενώ θίγεται η αναγκαιότητα «επικαιροποίησης» μέτρων του Μνημονίου που δεν έχουν αποδώσει ή και η αντικατάστασή τους με άλλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα