Αλλαγή λαμπτήρων οδικού φωτισμού προτείνει στους Δήμους η Ι. Παναγιώτου

14:49 4/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

H Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, με επιστολή της προς όλους τους Δημάρχους, προτείνει την αντικατάσταση των λαμπτήρων οδικού φωτισμού με λαμπτήρες LED, για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας και κατ’ επέκταση χρημάτων.

Σε ανακοίνωσή της, η Επίτροπος αναφέρει πως οι λαμπτήρες LED είναι η πιο σύγχρονη τεχνολογία φωτισμού, και αποτελεί μια πράσινη εναλλακτική λύση στους οικονομικά ασύμφορους λαμπτήρες

πυρακτώσεως, αλογόνου και φθορισμού.

«Με τη νέα γενιά λαμπτήρων LED», προσθέτει, «αποφεύγεται η συχνή αντικατάστασή τους αφού ο χρόνος λειτουργίας ξεπερνά τα 25 χρόνια (μέσος όρο λειτουργίας 8 ώρες την ημέρα). Η ποιότητα του φωτισμού είναι παρόμοια με αυτή των συμβατικών λαμπτήρων. Πλεονεκτήματα λαμπτήρων LED είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και καλύτερη απόδοση. Εγγυημένη εξοικονόμηση της τάξεως του 60 – 85 % από τους υπόλοιπους τύπους λαμπτήρων».

Σε ό,τι αφορά το χρόνο λειτουργίας, η κ. Παναγιώτου αναφέρει ότι ξεπερνά τις 50 χιλιάδες ώρες, ενώ σημειώνει ότι δεν θερμαίνονται όπως οι συμβατικοί λαμπτήρες και αποδίδουν μέγιστη φωτεινότητα αμέσως.

Επίσης, αναφέρει πως οι λάμπες φθορισμού είναι πολύ εύκολες στην αντικατάσταση, ενώ προτείνει παράλληλα και αντικατάσταση των λαμπτήρων στα δημοτικά κτίρια, ώστε να υπάρξει άμεση εξοικονόμηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα