Α.Κυπριανού:”Η εμπάθεια του Ορφανίδη έναντι ΑΚΕΛ και οι εμμονές του τον σπρώχνουν να αναμασά ψέματα”

18:09 23/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ανέμενα από τον κ. Ορφανίδη” τον έγκριτο και διακεκριμένο καθηγητή και οικονομολόγο” όπως τον αποκαλούν να έχει περισσότερη σχέση με την αντικειμενικότητα. Φαίνεται όμως ότι η εμπάθεια του έναντι στις πολιτικές θέσεις του ΑΚΕΛ και οι εμμονές του τον σπρώχνουν να αναμασά ψέματα.

Για τις δηλώσεις του στην Ερευνητική Επιτροπή έχει προβεί σε σχετική δήλωση το ΑΚΕΛ. Εγώ θα σχολιάσω μόνο την αναφορά του ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ

ήταν ο πρώτος που μίλησε για κούρεμα καταθέσεων. Αυτό το ψέμα και η αιχμή ότι τάχα γνώριζε η προηγούμενη κυβέρνηση για το κούρεμα δεν είναι σημερινό. Ξαναλέχτηκε τον Μάρτη όταν η κυβέρνηση Αναστασιάδη δέχτηκε το κούρεμα.

Λέω τα εξής απλά στον κ. Ορφανίδη. Οι αναφορές στον διεθνή τύπο για το κούρεμα ήταν συχνές από το Γενάρη του 2013 (άραγε για ποια σκοπιμότητα;). Τόσο εγώ όσο και ο κ. Αναστασιάδης και άλλα πολιτικά πρόσωπα τοποθετηθήκαμε κατ΄επανάληψη εκείνη την περίοδο ενάντια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο που φαινόταν καθαρά ότι προσπαθούσαν να μας επιβάλουν οι ξένοι.

Είναι λιγότερο ατυχές να δηλώνεται ότι τάχα γνώριζε η προηγούμενη κυβέρνηση για το κούρεμα. Υπάρχει δημόσια παραδοχή από τον κ. Σαρρή ότι η πρώτη αναφορά για κούρεμα έγινε στις 5 Μαρτίου. Στην κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση της Βουλής μεταξύ των δυο Eurogroup του Μαρτίου ο κ. Αναστασιάδης παραδέχτηκε ότι ποτέ προηγουμένως δεν είχε τεθεί τέτοιο θέμα. Το ίδιο παραδέχτηκε και η Γερμανική κυβέρνηση απαντώντας σε ερώτηση ομάδας Γερμανών βουλευτών. Για τον κ. Ορφανίδη όμως την ευθύνη έχει ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ. Για να είμαι ειλικρινής όποια άλλη τοποθέτηση του θα με ξένιζε.

Επισυνάπτω τη δήλωση στην οποία είχα προβεί στις 24 του Μάρτη για το ίδιο θέμα. Θεωρώ ότι μιλά από μόνη της.

Keywords
Τυχαία Θέματα