ΑΚΕΛ: Δεν υποκύψαμε στους εκβιασμούς σε σχέση με το ξέπλυμα- Επικρίσεις κατά Αναστασιάδη

19:08 12/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κύπρος δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς σε σχέση με το ζήτημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη, σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup. Παράλληλα επικρίνει τον ΔΗΣΥ και το επιτελείο Αναστασιάδη για προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών και για “προεκλογικό παραλήρημα”.

Στην γραπτή του δήλωση ο κ. Λουκαϊδης αναφέρει ότι η χθεσινή συνεδρία του Eurogroup “κατέδειξε για μια ακόμη φορά ότι κάθε άλλο παρά οι αρχές της αλληλεγγύης είναι που στην πράξη επικρατούν ανάμεσα στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

“Με προεξάρχουσα τη Γερμανία και τον κ. Σόιμπλε, που έσερνε το χορό, μαζί με τη γνωστή ομάδα των κρατών – συμμάχων της Γερμανίας, επιχειρήθηκε να επιβληθεί μια πρωτόγνωρη διαδικασία ελέγχου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που παραβιάζει τόσο την Κυπριακή όσο και την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία”, αναφέρει ο Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ. Κάνει επίσης λόγο για το “αδίστακτο πρόσωπο”, που για μια ακόμη φορά επέδειξαν ορισμένοι γνωστοί εταίροι μας, με στόχο, όπως αναφέρει, να εξυπηρετήσουν τα στενά ιδιοτελή εθνικά τους συμφέροντα, κάτι που παραπέμπει σε “απαράδεχτες νεοαποικιοκρατικές νοοτροπίες και πρακτικές”.

“Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς μερίδας των εταίρων μας, καταγράφοντας τη διαφωνία της απέναντι στη μεθόδευση που επιχειρήθηκε, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η συνέχιση του διαλόγου”, αναφέρει

Ο κ. Λουκαϊδης απαντώντας σε τοποθετήσεις του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και του επιτελείου Αναστασιάδη, σημειώνει ότι ” οι νεοφιλελεύθεροι ομοϊδεάτες των Τροϊκανών, της Μέρκελ και του Σόϊμπλε, αντί να απολογηθούν στον κυπριακό λαό για την αδίστακτη στάση και συμπεριφορά των πολιτικών τους φίλων στη χθεσινή συνεδρία του Eurogroup, ζητούν και τα ρέστα από πάνω”.

“Επιδόθηκαν στο γνωστό αντιπολιτευτικό τους παραλήρημα, μεταθέτοντας τις ευθύνες στην κυβέρνηση. Συμφωνούμε απόλυτα με το επιτελείο Αναστασιάδη στο ότι η Κύπρος χρειάζεται όντως αξιόπιστη κυβέρνηση με επικεφαλής, όμως, προσθέτουμε εμείς, ένα αξιόπιστο ηγέτη”, αναφέρει ο κ. Λουκαϊδης και προσθέτει ότι “ο κ. Αναστασιάδης, προφανώς δεν έχει καμιά αξιοπιστία ως αποτέλεσμα των ακραίων, οβιδιακών μεταμορφώσεων του”.

” Η ολόπλευρη διεθνής στήριξη προς την Κύπρο και το ισχυρό δίκτυο συμμαχιών που επέτρεψε την άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων επί του φυσικού μας πλούτου εάν συγκριθεί με το φιάσκο των εκατοντάδων εκατομμυρίων για τους S300 που κατέληξαν στην Κρήτη και τη διεθνή απομόνωση στην οποία περιήλθαμε επί των πέτρινων χρόνων της Συναγερμικής διακυβέρνησης, καταδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ποιοί συνθηματολογούν με πανάκριβα πυροτεχνήματα και ποιοί κάνουν πράξη την οικοδόμηση συμμαχιών.”, συνεχίζει στην γραπτή του δήλωση ο κ. Λουκαίδης.

Απάντηση στον κ. Γιαννάκη Ομήρου

Ο Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ επέκρινε επίσης την ΕΔΕΚ ότι δεν πείθει κανένα με την ρητορική της την οποία χαρακτηρίζει “όψιμη και ψηφοθηρική”.

“Θέλουμε να θυμίσουμε στον κ. Γιαννάκη Ομήρου ότι τόσο το κόμμα του αλλά και ο ίδιος ο υποψήφιος που στηρίζει η ΕΔΕΚ δεν πείθουν κανένα για την «περήφανη», «αξιοπρεπή» αντιμνημονιακή ρητορική τους. Δεν πείθουν γιατί δεν πρόκειται παρά για ακόμη μια όψιμη, ψηφοθηρική μεταμόρφωση. Μέχρι πριν λίγους μήνες ο κ. Λιλλήκας αντιτίθετο σφόδρα στην προοπτική ενός δεύτερου δανείου από τη Ρωσική Ομοσπονδία, ενώ ΕΔΕΚ και Γιώργος Λιλλήκας πίεζαν επίσης για την άρον – άρον υπογραφή μνημονίου”, καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα