Κατσουρίδης: Βέβαιος ο λαός ότι ο ΔΗΣΥ και ο Αναστασιάδης θα προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις

17:56 12/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο λαός είναι βέβαιος ότι ο ΔΗΣΥ και ο κ. Αναστασιάδης αν εκλεγεί θα προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις, διότι με το αλάθητο ένστικτο του αυτό εμπέδωσε όσα χρόνια πολιτεύεται η ηγεσία του ΔΗΣΥ, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Επιτελείου του Υποψηφίου Προέδρου Σταύρου Μαλά, Νίκος Κατσουρίδης.

Ο κ. Κατσουρίδης ανέφερε πως ”ο μανιακός τρόπος που προσπαθούν να αποσείσουν προεκλογικά από πάνω τους την ταμπέλα των θιασωτών των ιδιωτικοποιήσεων, της λιτότητας και κατάργησης του κοινωνικού κράτους,

είναι η απόδειξη ότι όντως αυτές τις πολιτικές στηρίζουν. Διαφορετικά προς τι η τόση αγωνία να απεγκλωβιστούν από δικές τους θέσεις;”, διερωτήθηκε και πρόσθεσε πως “όσο πλησιάζουν οι εκλογές είναι αναμενόμενο να λέγονται διάφορα που αγγίζουν τα όρια της ανευθυνότητας και ανειλικρίνειας”.

Είπε πως “στην προσπάθεια τους να κρυφτούν πίσω από θέσεις και διατυπώσεις, επιλέγουν να προτάσσουν πρόνοιες του μνημονίου λέγοντας ψευδώς ότι η Κυβέρνηση συμφώνησε σε ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών. Καταρχήν οφείλουν και γι’ αυτό να πουν την αλήθεια. Οφείλει, όμως, και ο υποψήφιος τους να εξηγήσει γιατί ενώ από την μια γράφει ότι θα προσπαθήσει να εξεύρει άλλες πηγές χρηματοδότησης του δημοσίου χρέους και όχι από πώληση δημοσίου πλούτου, σε γερμανική εφημερίδα δηλώνει ότι δεν θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Τελικά οι δεσμεύσεις ενώπιον ποιών ισχύουν; Των Κυπρίων ή των Γερμανών;”, διερωτήθηκε.

Πρόσθεσε πως “είτε ιδιωτικοποιήσεις, είτε μετοχοποιήσεις, είτε αποκρατικοποιήσεις τις ονομάσουν, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Τα παραδείγματα άλλων χωρών μιλούν από μόνα τους. Είτε άρχισαν ως μερικώς ιδιωτικοποιήσεις, αποκρατικοποιήσεις ή μετοχοποιήσεις, αργά ή γρήγορα καταλήγουν πλειοψηφικά τουλάχιστον στα χέρια των ιδιωτών”, ανέφερε.

Είπε πως “υπάρχει, όμως, και η εθνική πλευρά του ζητήματος. Πως μπορεί κάποιος που θέλει να ηγηθεί μιας ημικατεχόμενης πατρίδας να δηλώνει με πάσα ευκολία ότι θα δώσει υπηρεσίες υψίστης ασφαλείας της χώρας μας – λιμάνια, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες – σε ξένα κεφάλαια, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι πίσω τους υπάρχει ο ορατός κίνδυνος να κρύβονται τουρκικά συμφέροντα;”, διερωτήθηκε.

“Οταν κυβερνούσαν τι υποχρέωσε τον τότε Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του συγκυβερνώντος ΔΗΚΟ, Τάσσο Παπαδόπουλο να καταθέσει πρόταση νόμου που να απαγορεύει την εκποίηση κρατικής περιουσίας χωρίς πρώτα να υπάρχει η έγκριση της Βουλής; Το ότι ακριβώς γνώριζε πολύ καλά τις προθέσεις της Κυβέρνησης τους”, πρόσθεσε.

“Κακά τα ψέματα, υπήρξαν και είναι σταθεροί θιασώτες των ιδιωτικοποιήσεων. Πράγμα άλλωστε που είναι και η πεμπτουσία των θέσεων του ΕΛΚ και των απαιτήσεων των Χριστιανοδημοκρατών της κ. Μέρκελ”, κατέληξε ο κ. Κατσουρίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα