ΑΚΕΛ :Αντί συγχαρητηρίων από τρόικα, η Κυβέρνηση να επιδιώξει ανάπτυξη

19:56 29/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Αντί των συγχαρητηρίων της Τρόικας και των οίκων αξιολόγησης, καλό θα ήταν η Κυβέρνηση να επιδιώξει την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη στην κυπριακή οικονομία, αναφέρει το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωση-απάντηση του στον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο.

Τα όσα αναφέρει η Κυβέρνηση για την περίοδο Μαρτίου – Νοεμβρίου 2013, σημειώνεται, δεν αναιρούν τα γεγονότα που βοούν.

“Η ανεργία στην Κύπρο

την περίοδο του μνημονίου έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη αύξηση στην Ευρωζώνη και έχει ξεπεράσει το 17,3%, ενώ η ανεργία ανάμεσα στους νέους πλησιάζει το 40%. Δεν αναιρούν το γεγονός ότι το δημόσιο χρέος έχει ξεπεράσει το 110% του ΑΕΠ, ενώ η κυπριακή οικονομία καταγράφει τη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρωζώνη, με αποτέλεσμα χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις”, αναφέρει το ΑΚΕΛ.

Ούτε βέβαια εξηγούν, σημειώνει, τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για περικοπές σε κοινωνικές παροχές, παιδεία και υγεία, μεγαλύτερες ακόμα και από τις απαιτήσεις της Τρόικας, με αποτέλεσμα η χώρα να βρίσκεται εν μέσω της πιο έντονης κοινωνικής κρίσης των τελευταίων χρόνων.

“Αυτή δυστυχώς είναι η Κύπρος του σήμερα. Όσο και εάν προσπαθεί η Κυβέρνηση να δημιουργεί μια στρεβλή εικόνα για την πορεία της οικονομίας, τα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει η οικονομική κρίση στους πολίτες δεν αποκρύβονται”, καταλήγει η ανακοίνωση-απάντηση του ΑΚΕΛ προς τον κ. Παπαδόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα