Αύξηση του τουρισμού στα κατεχόμενα, διαπιστώνει ο Κιουτσιούκ

12:42 21/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για αύξηση 30% στο τουριστικό ρεύμα φέτος στα κατεχόμενα έκανε λόγο ο ψευδοπρωθυπουργός, Ιρσέν Κιουτσιούκ, μιλώντας χθες σε εκδήλωση στην κατεχόμενη Επτακώμη για την ”ημέρα παραδοσιακού οικοτουρισμού”.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Κουτσιούκ επέκρινε τη «νότια Κύπρο» – κατά την έκφρασή του – ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να παρεμποδίσει τον τουρισμό του ψευδοκράτους με αναφορές ότι στα κατεχόμενα υπάρχει στρατιωτικό καθεστώς. Το ψευδοκράτος, συνέχισε, αναπτύσσεται και στους τομείς της εκπαίδευσης και της οικονομίας, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία που έχουν

οι ξένες επενδύσεις.

Αναφερόμενος στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, ο ψευδοπρωθυπουργός είπε ότι οι εξαγγελθείσες προσφορές για την επέκταση και αναβάθμισή του είναι ανοικτές, τόσο για επενδυτές από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι μετά από την έκθεση του «τμήματος προστασίας περιβάλλοντος», η οποία είχε αρνητικά στοιχεία, η «κυβέρνηση» έθεσε εκτός ατζέντας την κατασκευή εγκαταστάσεων αποθήκευσης πετρελαιοειδών στην κατεχόμενη Επτακώμη, μια ανακοίνωση η οποία χαιρετίστηκε με χειροκροτήματα από τους παρευρισκομένους.

Ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανακοίνωση Κουτσιούκ σε σχέση με τις αποθήκες πετρελαίου, την οποία και χαιρέτισε, αναφέρθηκε στο Κυπριακό.

Συνεχίζει, είπε, τις διαπραγματεύσεις κάτω από συνθήκες ”απομόνωσης”, επικρίνοντας το γεγονός ότι παρόλο που η ε/κ πλευρά απέρριψε όλα τα μέχρι σήμερα σχέδια λύσης, η πλευρά που τιμωρείται είναι η τ/κ, πρωτίστως δε από την ΕΕ, όπως υποστήριξε.

Ο κόσμος, συνέχισε, «πρέπει πλέον να αντιληφθεί ότι η ε/κ πλευρά και ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν έχουν σκέψεις και βούληση για επίτευξη συμφωνίας», λέγοντας ότι εάν υπήρχε οποιαδήποτε πρόθεση για συμφωνία, θα αποδεχόταν τα σχέδια των Πέρες ντε Κουεγιάρ και Κόφι Ανάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα