Αυτό το Σαββατοκύριακο τα ”Ανθεστήρια” στη Γερμασόγεια

16:28 7/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πραγματοποιούνται το Σαββατοκύριακο, 12 και 13 Μάιου, οι εκδηλώσεις των Ανθεστηρίων 2012, που οργανώνει εδώ και 15 χρόνια ο Δήμος Γερμασόγειας, με αποκορύφωμα την παρέλαση ανθοστολισμένων αρμάτων και ομάδων στον παραλιακό δρόμο της τουριστικής περιοχής.

Σε διάσκεψη Τύπου, ο Δήμαρχος Γερμασόγειας Ανδρέας Γαβριηλίδης, ανέφερε πως ο αριθμός των συμμετοχών στη φετινή παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 18:30, έφτασε τις σαράντα ενώ με την ευκαιρία της ανάληψης της Κυπριακής

Προεδρίας, ομάδα μαθητών και μαθητριών του Λυκείου Λινόπετρα θα παρελάσουν κρατώντας σημαίες των 27 κρατών μελών της ΕΕ.

Οι εκδηλώσεις των Ανθεστηρίων, συνέχισε, αναβαθμίζονται κάθε χρόνο ”και αυτό οφείλεται στη συστηματική δουλειά που γίνεται από μέρους του Δήμου, την αγάπη των δημοτών, της ευρύτερης περιοχής Λεμεσού, των τουριστών αλλά και την υποστήριξη των ΜΜΕ”.

Ο κ. Γαβριηλίδης επέκρινε ωστόσο τον ΚΟΤ, ο οποίος για 3η συνεχή χρονιά δεν θα ενισχύσει οικονομικά το θεσμό, επικαλούμενος την οικονομική κρίση και διερωτήθηκε, γιατί να στηρίζονται οικονομικά εκδηλώσεις άλλων Δήμων και τον κατεξοχήν τουριστικό Δήμο της Λεμεσού ”να τον έχουν διαγράψει από τη χάρτα τους”.

Όσον αφορά στις εκδηλώσεις του διημέρου, ο Δήμαρχος Γερμασόγειας είπε πως τα εγκαίνια της γιορτής θα τελέσει το Σάββατο (19 :00), στο χώρο στάθμευσης του ποταμού Γερμασόγειας, η Βοηθός Έπαρχος Λεμεσού Στάλα Κωνσταντίνου, ενώ θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη χορωδία του Δήμου Γερμασόγειας και παρουσίαση παραδοσιακών χορών.

Στο ίδιο χώρο θα λειτουργεί τις δυο μέρες της γιορτής, έκθεση και λαϊκή αγορά φυτών και λουλουδιών, περίπτερα θεματικών δραστηριοτήτων, όπως αγγειοπλαστικής, καλαθοπλεκτικής και άλλων παραδοσιακών επαγγελμάτων, ενώ το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού Γερμασόγειας, θα λειτουργήσει περίπτερο με διαφωτιστικό υλικό και θα διαθέτει προς πώληση διάφορα προϊόντα προς ενίσχυση του ταμείου του.

Όπως κάθε χρόνο, όλα τα καταστήματα που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο κατά μήκος της οδού Γεωργίου Α’, θα στολισθούν με λουλούδια, είπε ο κ. Γαβριηλιδης και κάλεσε τους δημότες να στολίσουν και τις κατοικίες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα