Αδούλωτη Κερύνεια: Ο Πρόεδρος έχει χάσει το στόχο

19:01 24/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας φέρει ακεραία την ευθύνη για το ”κατάντημα του εθνικού μας θέματος”.

”Φέρεις κ. Πρόεδρε ακεραία την ευθύνη για το κατάντημα του εθνικού μας θέματος, για την οικονομία μας, για το Μαρί, για την καταστροφή του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού Βασιλικού, για τους ανεξέλεγκτους αριθμούς μεταναστών, για το κατάντημα της άμυνας και για τόσα άλλα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν βρίσκει στήριξη

στο εσωτερικό γιατί έχει ”χάσει το στόχο”.

”Εχεις χάσει το δάσος και ψάχνεις για το δένδρο, το οποίο όμως έχει ξηραθεί. Ομως έχει ξηραθεί επίσης και η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία κύριε Πρόεδρε που είναι ο νεκροθάφτης της ύπαρξης του Ελληνισμού στην Κύπρο”, αναφέρεται.

Το Σωματείο καλεί τον Πρόεδρο ”να βρει το δάσος αν θέλει να εξιλεωθεί, που είναι η διατήρηση του Ελληνισμού στην Κύπρο μας και η ελεύθερη επιστροφή στις ρίζες μας”.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι πριν τη μετάβασή του στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωνε από το Λονδίνο ότι ”δεν πιστεύω σε θαύματα, και ξέρετε γιατί; Διότι οι Τούρκοι δεν διαπραγματεύονται, δεν γίνονται συνομιλίες, δεν δίδουν στοιχεία. Στο πρώτο Greentree είπε, δεν έγινε τίποτε. Καμία πρόοδος”.

”Και εμείς όταν τον ακούσαμε, φυσιολογικά διερωτηθήκαμε. Πού ήταν ο νους σου τόσο καιρό κ. Πρόεδρε; Γιατί τόσο καιρό δεν μας έλεγες την αλήθεια; Γιατί έδινες κάλυψη στον κ. Ντάουνερ και την παρέα του; Είναι καιρός να το καταλάβεις κύριε Πρόεδρε ότι αυτός είναι που σε έθαψε και όχι εμείς εδώ στην Κύπρο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι ”επέτρεψες κύριε Πρόεδρε στην Τουρκία με επικεφαλής τον Νταβούτογλου και τον κ. Μπαγίς, τους Αγγλους και τους Αμερικανούς, πείθοντας και τους ευκολόπιστους Ευρωπαίους, Μπαρόζο, Φούλε κτλ, να προωθούν τα δίκαια τάχα, των Τουρκοκυπρίων, δίδοντας έτσι άλλοθι στην προώθηση των τουρκικών στρατηγικών συμφερόντων ανενόχλητα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα