ΑΚΕΛ: Κάποιοι προσπαθούν να εκφυλίσουν την πρόταση νόμου για τα ενοίκια

13:26 31/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για προσπάθεια εκφυλισμού και εξουδετέρωσης της νομοθετικής ρύθμισης για μείωση των ενοικίων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βιοτεχνίες και οικιστικές μονάδες και για πιθανά διαπλεκόμενα συμφέροντα, κάνει λόγο το ΑΚΕΛ, το οποίο θεωρεί ότι το νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί άμεσα και ομόφωνα.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, αναφορικά με την πρόταση νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ για μείωση των ενοικίων, ο βουλευτής του κόμματος

Γιάννος Λαμάρης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι, ακόμη και με τις αλλαγές που έγιναν στο αναθεωρημένο κείμενο της πρότασης νόμου, γίνεται προσπάθεια, όπως είπε, εκφυλισμού και εξουδετέρωσης της νομοθετικής ρύθμισης.

«Με λύπη παρατηρούμε ότι ακόμη και με τις αλλαγές που έγιναν στο αναθεωρημένο κείμενο της πρότασης νόμου – μεταξύ των οποίων είναι το ποσοστό μείωσης 20% αντί του αρχικού 25%, να μην καλύπτονται οι νέες συμβάσεις ενοικίασης που συνομολογήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2013, αλλά και να γίνεται συμψηφισμός του ποσοστού ανάλογα με το ποσοστό μείωσης όταν ο ιδιοκτήτης οικιοθελώς προχώρησε σε μειώσεις και ο ενοικιαστής έχει τακτοποιημένες τις υποχρεώσεις του – γίνεται προσπάθεια εκφυλισμού και εξουδετέρωσης της νομοθετικής ρύθμισης για μείωση των ενοικίων», ανέφερε συγκεκριμένα ο Λεμεσιανός βουλευτής.

Ο κ. Λαμάρης εξέφρασε την άποψη πως «σκοπίμως τίθενται θέσεις και επιχειρήματα, που δυστυχώς δεν οδηγούν πουθενά, αντιθέτως σκοπό έχουν τη λανθασμένη κατεύθυνση της πρότασης αυτής».

Το ΑΚΕΛ, συνέχισε, δεν θα συνηγορήσει στην προσπάθεια αυτή, «τόσο από πλευράς κάποιων κομμάτων, όσο και από πλευράς συγκεκριμένων κύκλων που πιθανόν να έχουν διαπλεκόμενα συμφέροντα».

Keywords
Τυχαία Θέματα