Α. Δαμιανού: Ο κ. Ι. Νικολάου υπέπεσε σε νέο θεσμικό ολίσθημα

13:00 31/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κατρακυλά από το ένα θεσμικό ολίσθημα στο άλλο, εκθέτοντας περαιτέρω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής και Επικεφαλής του Γραφείου Νομικών του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού αναφερόμενος στο θέμα της νομιμότητας της ερευνητικής επιτροπής για την Οικονομία.

Ο κ. Δαμιανού είπε ότι «χθες παραθέσαμε επίσημες δηλώσεις ημερομηνίας 19 Σεπτεμβρίου 2012 του μέχρι πρότινος προέδρου της Επιτροπής Νομικών της Βουλής

κ. Ιωνά Νικολάου, ως προς το θέμα της νομιμότητας της ερευνητικής επιτροπής, στις οποίες έλεγε πως ‘…εκκρεμούσε (στον περί Ερευνητικών Επιτροπών Νόμο) η σύνθεση Επιτροπής που θα ερευνά υπόθεση στην οποία εμπλέκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Υπουργός, ή αξιωματούχος που διορίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ερευνητική επιτροπή θα διορίζεται από το Γενικό Εισαγγελέα’».

«Στην αδυναμία και/ή στην άρνηση του να τοποθετηθεί επί της ουσίας των αντιφάσεών του και να αναλάβει ως πρέπει την πολιτική ευθύνη των πράξεών του, ο κ. Ιωνάς Νικολάου υπέπεσε σε νέο θεσμικό ολίσθημα δηλώνοντας ότι ‘Ασχολούμαστε με τις λεπτομέρειες για να χάσουμε τελικά την ουσία […]. Γιατί ξαφνικά όλοι τώρα ενδιαφέρονται για τη νομιμότητα της ερευνητικής επιτροπής και ξέχασαν την ουσία […];’. Αυτά δια στόματος Υπουργού Δικαιοσύνης. Λεπτομέρεια η νομιμότητα», σχολίασε ο κ. Δαμιανού.

«Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε», πρόσθεσε, «πως -έμπλεος αντιφάσεων- ο Υπουργός Δικαιοσύνης κατρακυλά από το ένα θεσμικό ολίσθημα στο άλλο, εκθέτοντας περαιτέρω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τον οποίο έπεισε τον περασμένο Μάρτιο να διορίσει ερευνητική επιτροπή αντί ποινικής έρευνας, χωρίς να λάβει ως αποδείχτηκε εκ των υστέρων τη νομική συμβουλή του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Και αφού εντόπισαν την παρανομία, την απέκρυβαν για μήνες ολόκληρους από την κοινωνία», συμπλήρωσε.

Δυστυχώς, είπε, «οι κυβερνώντες αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους ατυχώς προσπαθούν να τις μεταθέσουν στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας».

Κληθείς να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου τα οποία φέρουν την υπογραφή του Γενικού Εισαγγελέα, ο κ. Δαμιανού είπε : «Όταν απαντήσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο κ. Νικολάου για το ψέμα τους ότι έχουν γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα τότε να σας απαντήσω οποιοδήποτε σχετικό ερώτημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα