Tο φαινόμενο της αστυφυλίας πλήττει και την κοινότητα της Χούλου

11:43 14/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στο χωριό της επαρχίας Πάφου που είχε φήμη το παλαιότερο καιρό για τους πολυάριθμους μάστορες των παραδοσιακών επαγγελμάτων, στο χωριό της Αροδαφνούσας, τη Χούλου, σήμερα κατοικούν μόνιμα 140 κάτοικοι.

Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Χούλου Πέτρος Νεοφυτίδης σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων εξέφρασε τον προβληματισμό του για το φαινόμενο της αστυφιλίας, και ανέφερε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία για συνεργασία της Κοινοτικής Αρχής με το Πολιτιστικό Σύνδεσμο «ο Ρήγας» και με όλους τους Απόδημους. Με το σύνθημα είπε ο κ Νεοφυτίδης επιστροφή

στις ρίζες μας, στόχος της κοινοτικής αρχής είναι η διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων με βασικό πυρήνα την αναβίωση της παράδοσης και των εθίμων της περιοχής.

Επεσήμανε επίσης πως στις προτεραιότητες της κοινοτικής αρχής θα τεθεί ο εξωραϊσμός της πλατείας, και της εκκλησίας που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σημείο που είναι σήμερα το Τζαμί. Ήδη είπε, ο κοινοτάρχης η κοινοτική αρχή ξεκίνησε κάποιες διαδικασίες ώστε να δοθεί το έναυσμα για επιστροφή στις ρίζες και την παράδοση με την δημιουργία Κέντρου Νεότητας, Κέντρου Ενηλίκων, καφενεία και ταβέρνες. Είπε ακόμη « ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινότητα μας και θα επιδιώξουμε να το θέσουμε σε τροχιά επίλυσης είναι ο παρακαμπτήριος δρόμος. Ο παρακαμπτήριος δρόμος που θα κατασκευάζονταν πριν χρόνια σταμάτησε μέχρι τη κοινότητα της Λετύμπου και δεν συνέχισε ».

Σύμφωνα με τον κ Νεοφυτίδη έγινε μια περιβαλλοντική μελέτη σε σχέση με τον παρακαμπτήριο, η οποία ωστόσο δεν ευνόησε την κοινότητα της Χούλου. Αυτή τη στιγμή πρόσθεσε, η κοινότητα μας είναι αποκομμένη.

Για την κοινότητα της Χούλου, κατέληξε ο κοινοτάρχης, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Αβραάμ Παπαμιχαήλ έχει συγγράψει βιβλίο με στόχο την διατήρηση των παραδόσεων και των ριζών της περιοχής. Η συγγραφή του βιβλίου κατέληξε έχει αφιερωθεί στην Παναγία Παντάνασσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα