Poul Rasmussen: Να σταματήσουν οι τουρκικές απειλές κατά της Κύπρου

20:05 12/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει να απειλεί την Κυπριακή Δημοκρατία και να απέχει από οποιαδήποτε πηγή έντασης που θα μπορούσε να υπονομεύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) κ. Πολ Ρασμούσεν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, κατόπιν παρέμβασης του Αναπληρωτή Προέδρου και Ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ κ. Κούλλη Μαυρονικόλα, στη σύσκεψη των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες,

ο ηγέτης των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών τόνισε ότι στο παρελθόν το ζήτημα της Κύπρου αποτελούσε εμπόδιο για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Αν έχει η Άγκυρα πραγματικό ενδιαφέρον για εξεύρεση λύσης, πρόσθεσε, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί πρόοδος στις συνομιλίες. Αναφορικά με τις αμφισβητήσεις στο δικαίωμα της Κύπρου για εύρεση και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, συμπεριλαμβανομένου και της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα