H τ/κ πλευρά νομιμοποίησε τον Κηδεμόνα Τ/κ περιουσιών, υποστηρίζει ο Ταλάτ ΚΥΠ

15:42 11/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η τ/κ πλευρά νομιμοποίησε τον Κηδεμόνα Τ/κ Περιουσιών μέσω της υπογραφής των εγγράφων για την ανταλλαγή της περιουσίας του Μάικ Τύμβιου, υποστηρίζει ο τέως ηγέτης των Τ/κ, Μεχμέτ Ταλάτ.

Η “Χαβαντίς” φιλοξενεί πρωτοσέλιδα συνέντευξη του κ. Ταλάτ σε σχέση με την υπόθεση Τύμβιου υπό τον τίτλο “Ο Ερογλου έκανε μεγάλη ζημιά”.

Ο κ. Ταλάτ ανέφερε ότι αυτό που προέκυψε από την υπόθεση ήταν ότι ο Κηδεμόνας Τ/κ περιουσιών της κυπριακής Κυβέρνησης δεν είναι νόμιμος γιατί δεν λειτουργεί στη βάση της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣτΕ, ενώ,

κατά τον κ. Ταλάτ, είχε νομιμοποιηθεί η “επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας” των κατεχομένων.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι ο Κηδεμόνας έχει νομιμοποιηθεί μέσω των υπογραφής των εγγράφων που ήταν αναγκαία για την ανταλλαγή της περιουσίας του Τύμβιου από την τ/κ πλευρά.

Ο τέως τ/κ ηγέτης υποστήριξε ακόμη ότι οι τ/κ περιουσίες στις ελεύθερες περιοχές μπορούν να πωληθούν φθηνά, κατά την έκφρασή του, από τον Κηδεμόνα και ως εκ τούτου η τ/κ πλευρά θα χάσει την αναλογική της ισότητα στο περιουσιακό στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Επανέλαβε ότι ο ίδιος ποτέ δεν πίστεψε ότι το περιουσιακό μπορεί να επιλυθεί χωρίς λύση του Κυπριακού, προσθέτοντας ότι μόνο οι λύσεις στο πλαίσιο επίλυσης του Κυπριακού μπορεί να είναι μόνιμες.

Όπως ανέφερε, ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου και η ομάδα του δεν βλέπουν κανένα κίνδυνο διότι πιστεύουν ότι “ο βορράς είναι δικός μας και ο νότος είναι δικός τους (των Ε/Κ)”.

Σημειώνοντας ότι το ψευδοκράτος δεν αναγνωρίζεται διεθνώς, ο κ. Ταλάτ πρόσθεσε πως τα επιχειρήματα της τ/κ πλευράς για επιστροφή ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα σε Τ/κ δεν είναι συμβατά με το διεθνές δίκαιο.

Είπε ακόμη ότι η τ/κ πλευρά επιθυμούσε στο έγγραφο της ανταλλαγής της περιουσίας του Μάικ Τύμβιου να αναγράφεται το όνομα “ΤΔΒΚ” διότι δεν ήθελε να υπογράψει την ανταλλαγή.

Είπε, τέλος, πως οι Τ/κ που έχουν περιουσία στις ελεύθερες περιοχές πρέπει να ανησυχούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα