Υπ. Δικαιοσύνης: Θα συνεχίσει η στήριξη του έργου της ΔΕΑ

14:13 11/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Λουκάς Λουκά, τιμώντας σήμερα τους 40 ηρωικούς απόντες του 286 ΜΤΠ, διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις, μέχρις ότου η πατρίδα απαλλαγεί από την τουρκική κατοχή και ανατείλει πάνω από το νησί ο ήλιος της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης.
Σε ομιλία του, στην εκδήλωση μνήμης των 40 ηρωικώς απόντων του 286 ΜΤΠ, στο δημοτικό πάρκο της λεωφόρου Στασίνου, στη Λευκωσία, ο κ. Λουκά

είπε πως σήμερα ανανεώνεται η δέσμευση της Κυβέρνησης προς τους συγγενείς όλων των αγνοουμένων της Κύπρου ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί την πλήρη διερεύνηση και διακρίβωση της τύχης τους.

«Θα συνεχίσουμε», είπε, «να στηρίζουμε το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής, ώστε να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία και να τερματισθεί το πολύχρονο δράμα που ζουν».
Πρόσθεσε πως η υπόσχεσή της Κυβέρνησης στους αδικαίωτους νεκρούς και αγνοουμένους του 286 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού είναι ότι θα αγωνιστεί για την ώρα εκείνη που με τη σημαία της λευτεριάς θα δρασκελίσει και πάλι τον Πενταδάκτυλο για να τους συναντήσει και να τους στέψει με την αμάραντη δάφνη της δόξας.

«Η θυσία τους δεν πήγε χαμένη. Τα ονόματά τους έχουν καταγραφεί στις δέλτους της κυπριακής ιστορίας και αποτελούν αδιάψευστη μαρτυρία ότι αυτός ο τόπος είναι και θα παραμείνει ελεύθερος όσο θα γεννά τέτοια παλικάρια», είπε.
Αναφερόμενος στο μνημόσυνο των δέκα πεσόντων και τριάντα αγνοούμενων αξιωματικών, υπαξιωματικών και στρατιωτών της Εθνικής Φρουράς, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως «η αυτοθυσία, η ανθρωπιά, η φιλοπατρία και η αγωνιστικότητα ορθώνονται μέσα στη δίνη της βάρβαρης τουρκικής εισβολής, της προδοσίας, της εθνικής εγκατάλειψης και της καταστροφής του 1974».

Keywords
Τυχαία Θέματα