Λιλλήκας: Την κουλτούρα του 2004 προσπαθεί να επαναφέρει ο Αναστασιάδης

12:52 11/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την κουλτούρα εκβιασμών και καταστροφολογίας  του 2004 προσπαθεί να επαναφέρει ο υποψήφιος Πρόεδρος και πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας. Μιλώντας στο περιθώριο περιοδείας του στη Σολιά, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι η χθεσινοβραδινή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και οι πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στον Τύπο,

«μας προκαλούν ιδιαίτερες ανησυχίες για τους όρους του Μνημονίου. Οι ανησυχίες μας», πρόσθεσε, «μεγαλώνουν από τη σημερινή δήλωση του υποψηφίου Προέδρου και προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη,  οποίος σε συνέντευξη του στον Φιλελεύθερο είπε ότι αν δεν υπογράψουμε εδώ και τώρα το Μνημόνιο θα καταστραφεί το κράτος και η οικονομία».

Ο κ. Λιλλήκας επεσήμανε ότι είναι φανερή η προσπάθεια του κ. Αναστασιάδη «να επαναφέρει την κουλτούρα του 2004 και τους εκβιασμούς για μικρασιατική καταστροφή του τόπου». Τόνισε ότι «ασφαλώς όλοι γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σήμερα εδώ που είμαστε εξαιτίας της αναποφασιστικότητας και της αναβλητικότητας της Κυβέρνησης, αλλά η συμπεριφορά του κ. Αναστασιάδη υποσκάπτει τις δυνατότητες διαπραγμάτευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όταν δηλώνει ότι καταρρέει το κράτος, ποιο μήνυμα στέλνουμε στην Τρόικα;», διερωτήθηκε ο υποψήφιος Πρόεδρος.

Ερωτηθείς εξάλλου, πως μπορεί να εξέλθει η Κύπρος από την οικονομική κρίση, ο κ. Λιλλήκας απεύθυνε έκκληση στην Κυβέρνηση να αξιοποιήσει την πρόταση που κατέθεσε για αξιοποίηση μέρους του Φυσικού μας Αερίου από το οικόπεδο 12 με την έκδοση εταιρικών ομολόγων. Είναι η μόνη πρόταση, σημείωσε, που μπορεί να μας βγάλει σε σύντομο χρόνο από την κρίση, προσθέτοντας ότι «ξέρω ότι κάποιοι (σ.σ.: αρμόδιοι) βρήκαν θετική την πρόταση μας». Δεν μας ενδιαφέρει, συνέχισε ο κ. Λιλλήκας, η πατρότητα της πρότασης, αρκεί να την αξιοποιήσει η Κυβέρνηση προτού υπάρξει μεγαλύτερο κοινωνικό κόστος.

Υπογράμμισε επίσης ότι «εάν παραμείνουν οι όροι  του Μνημονίου που προτείνει η Τρόικα, χωρίς συγκεκριμένα μέτρα ανάπτυξης, τότε μετά βεβαιότητας θα οδηγηθούμε σε βαθύτερη κρίση και σε τρομακτική αύξηση των ανέργων συμπολιτών μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα