CD με φοροφυγάδες και στη Γερμανία

16:29 17/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στοιχεία Γερμανών φοροφυγάδων ελβετικών τραπεζών περιέχει cd, το οποίο αγοράστηκε στην τιμή των 4,4 εκατομ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα αποφέρει περί τα 500 εκατομ. Ευρώ.

Το cd αγοράστηκε από το κρατίδιο της Ρηνανίας Παλατινάτου.

Πρόκειται για περίπου 40.000 δεδομένα που αφορούν, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, 10.000 Γερμανούς πελάτες ελβετικών τραπεζών.

Εκτιμάται

ότι πρόκειται για το πιο επικερδές cd που έχουν αγοράσει ποτέ γερμανικές αρχές, καθώς υπάρχουν προσδοκίες ότι θα αντληθούν έσοδα ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Στη βάση των νέων αυτών δεδομένων πραγματοποιήθηκαν χθες περισσότερες από 200 κατ’ οίκον έρευνες σε όλη τη Γερμανία με τη συμμετοχή 400 και πλέον υπαλλήλων της δίωξης οικονομικού εγκλήματος.

Η ταυτότητα του προσώπου που πούλησε το cd στις αρχές της Ρηνανίας Παλατινάτου δεν έγινε γνωστή.

Έντονη ήταν για άλλη μια φορά η αντίδραση της Ελβετίας. Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών γίνεται λόγος για «νομικά αμφιλεγόμενες» δράσεις.
Η Ελβετία, όπως αναφέρεται, δεν θα παράσχει βοήθεια στη βάση κλεμμένων δεδομένων.
Η αγορά του cd θα ήταν περιττή, εάν είχε τεθεί σε ισχύ η φορολογική συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών, όπως τονίζεται.

Δεν είναι πάντως τυχαίο ότι και η νέα αγορά έγινε σε κρατίδιο όπου κυβερνούν οι Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι αντιτίθενται στην προωθούμενη διμερή συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο οι Γερμανοί φοροφυγάδες «τη γλιτώνουν» πολύ φθηνά.

Keywords
Τυχαία Θέματα