Έρχεται το Google Drive: Ο ανταγωνιστής του Dropbox

22:12 9/2/2012 - Πηγή: Gugoo

Όπως όλα δείχνουν η Google προσανατολίζεται στην κυκλοφορία της cloud storage υπηρεσίας της, που περιμέναμε για καιρό, βοηθώντας τους χρήστες να αποθηκεύουν αρχεία online, να συγχρονίζουν τις διάφορες συσκευές τους καθώς και να τα μοιράζονται με άλλους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική δημοσίευση της Wall Street Journal η υπηρεσία αναμένεται να ξεκινήσει «τις ερχόμενες εβδομάδες ή μήνες» και όπως αναμένεται θα είναι ελεύθερη

για τους περισσότερους χρήστες και επιχειρήσεις. Όπως συμβαίνει και στο Dropbox όμως, η Google αναμένεται να θεσπίσει και πακέτα επι πληρωμή τα οποία θα παρέχουν επιπλέον χώρο στου χρήστες.

Πρέπει να αναλογιστούμε ότι η Google ήδη έχει θεσπίσει τέτοιου είδους πακέτα στο Gmail και στο Picassa, και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει μια παρόμοια δομή και στο Google Drive. Στις παραπάνω δυο υπηρεσίες που αναφέρθηκαν οι τιμές ξεκινούν απο τα 5$ για 20Gb χώρου, κόστος υπερβολικά μικρό για τους χρήστες, εάν χρησιμοποιηθεί η ίδια στρατηγική και στο Google Drive.

Σημαντικά ερωτήματα, που μένουν να απαντηθούν όταν ανακοινωθεί η υπηρεσία επίσημα, είναι:

Το Google Drive θα χρησιμοποιηθεί για τον αυτόματο συγχρονισμό των αρχείων που έχουν οι χρήστες με κινητά Android, όπως  με τους χρήστες των iOS και Windows Phone;Η υπηρεσία αυτή θα χρησιμοποιηθεί για την διευκόλυνση της χρήσης των Chromebooks, που κυκλοφόρησαν σχετικά πρόσφατα;Θα μπορέσει το Google Drive να αποτελέσει έναν ικανό και αξιοπρεπή αντίπαλο του Dropbox, που έχει αναδειχθεί ώς μια απο τις πιο πολύτιμες start-ups στη Silicon Valley, τα τελευταία χρόνια;;Μένει να δούμε! Μέχρι τότε περιμένουμε τις απόψεις σας για την νέα υπηρεσία της Google!
Keywords
Τυχαία Θέματα