Οι εφαρμογές των smartphones υπεύθυνες για σχεδόν μισό εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

23:36 8/2/2012 - Πηγή: Gugoo

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο κλάδος των smartphone apps είναι πραγματικά πολύ καινούριος και έχει δώσει σημαντικά περιθώρια εξέλιξης και ανάπτυξης σε διάφορους τομείς της οικονομίας. Έτσι, εκτός απο την βοήθεια που έχει προσφέρει στους τομείς του marketing, της επικοινωνίας, των πωλήσεων, της ψυχαγωγίας κ.ο.κ, έρευνα η οποία διενεργήθηκε απο την TechNet στις ΗΠΑ, αποδεικνύει ότι οι εφαρμογές των «έξυπνων κινητών» δίνουν ώθηση και στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα η εν λόγω

έρευνα έδειξε ότι έχουν δημιουργηθεί 466.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, απο το 2007 μέχρι σήμερα, έτσι ώστε να καλυφθούν οι απαιτήσεις αυτού του νέου κλάδου.

Ενώ πρίν απο 6 χρόνια δεν υπήρχε ούτε μία θέση εργασίας τέτοιου τύπου στις ΗΠΑ, σήμερα μπορούμε να δούμε την θεαματική αύξησή τους, θέσεις εργασίας που πλέον βρίσκονται σε όλη την έκταση των ΗΠΑ. Μάλιστα ο CEO της TechNet προβλέπει ότι αυτή η ανάπτυξη θα είναι μεγαλύτερη τα επόμενα χρόνια.

Η έρευνα δείχνει ότι η μεγαλύτερη ανάπτυξη τέτοιου είδους θέσεων εργασίας έχει παρατηρηθεί στην California, όπου συναντά κανείς το 23,8% του συνόλου των θέσεων. Στη συνέχεια ακολουθούν οι περιοχές της Νέας Υόρκης, του N. New Jersey και του Long Island, στις οποίες υπάρχει το 9,2% των συνολικών θέσεων, αντίστοιχα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι περιζήτητες θέσεις, σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, είναι αυτές των Προγραμματιστών, των User Interface Designers (Σχεδιαστές Γραφικού Περιβάλλοντος), Marketers τεχνολογικών αγαθών καθώς και λοιπό υποστηρικτικό προσωπικό.

Ενδιαφέρον λοιπόν παρουσιάζει να δούμε τι άλλες επιρροές μπορεί να έχει ο κλάδος αυτός στις σύγχρονες οικονομίες καθώς και στη ζωή μας! Εσεις; Τι πιστεύετε;

Keywords
Τυχαία Θέματα