Αγορά του BranchOut απο την LinkedIn! Ή τώρα ή ποτέ..

19:52 20/4/2012 - Πηγή: Gugoo

Για όσους δεν γνωρίζουν, το BranchOut είναι ένα ένα επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο, το οποίο δρα μέσω του Facebook, και ενώ έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του εδώ και μόλις 2 χρόνια πριν, κατάφερε πρόσφατα να εξασφαλίσει ακόμη 25 εκατομμύρια χρηματοδότηση απο επενδυτές! Μέσα λοιπόν σε αυτά τα 2 χρόνια λειτουργίας του, το BranchOut, έχει 25 εκατομμύρια μέλη, ρυθμός ανάπτυξης που πλησιάζει εκείνον του δημοφιλούς Instagram!

Μέχρι σήμερα το κυρίαρχο professional social network,

το LinkedIn, κατάφερε να επιτύχει ραγδαία ανάπτυξη, παρ’ όλη την αντίσταση του Facebook, προσφέροντας μια εναλλακτική πρόταση στον χώρο των social media με αυστηρά επαγγελματικό χαρακτήρα και απομάκρυνση απο την προσωπική επικοινωνία στην οποία στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό η ανάπτυξη του Facebook. Όμως, το BranchOut επικεντρώνεται στο ίδιο target group της αγοράς αλλά το κάνει μέσω του Facebook!

Έχοντας πρόσφατα εξαγοραστεί το Instagram απο το Facebook, κατανοούμε εύκολα την διάθεση του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου να εξαγοράσει διάφορες μικρότερες εταιρείες οι οποίες θα μπορούσαν στο μέλλον να του προσδώσουν ένα ιδιαίτερα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα!

Εάν το Facebook επιχειρήσει να εξαγοράσει το BranchOut, μάλλον θα το καταφέρει και άν τα καταφέρει μπορούμε να υποθέσουμε ότι η αρχή του τέλους για το LinkedIn μάλλον έχει φτάσει!

Μήπως τελικά οι υπεύθυνοι του LinkedIn πρέπει να κάνουν την κίνηση εκείνη που θα τους αναδείξει ώς κυρίαρχους στην αγορά των professional Social Networks;;
Πηγή: Business Insider

Keywords
Τυχαία Θέματα