Ζητούν παρέμβαση της Πολιτείας

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το αίτημα της διοίκησης των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά για πληρωμή των δωματίων που χρησιμοποιούν οι αθλητές και μετά τον ΣΕΓΑΣ και η Ομοσπονδία άρσης βαρών εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της. Την παρέμβαση του υφυπουργού Πολιτισμού, Γιώργου Νικητιάδη και του ΓΓΑ, Παναγιώτη Μπιτσαξή «για την τήρηση του προϋπολογισμού και του αγωνιστικού σχεδιασμού, για τον οποίο έχουμε συμφωνήσει και έχουν εγκρίνει στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου», όπως
αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση, ζήτησε η ΕΟΑΒ, που τόνισε με τη σειρά της ότι ούτε χρήμα υπάρχει, αλλά ούτε και η σχετική ενημέρωση και κατά συνέπεια δεν υπάρχουν στον –ήδη μειωμένο- προϋπολογισμό.

«Αυτό σημαίνει ότι, ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες η διοίκηση του Αγ. Κοσμά αποφασίζει για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού και μας ζητά να διακόψουμε την αγωνιστική προετοιμασία των εθνικών μας ομάδων.

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη λογική της δημιουργίας ενός αποσπασματικού σχεδιασμού ο οποίος καταργεί το σχεδιασμό του συνόλου των αθλητικών ομοσπονδιών, είναι σαφώς στην αντιδεοντολογική αλλά και αντιπαραγωγική κατεύθυνση για τον ελληνικό αθλητισμό

Καλούμε τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Νικητιάδη Γεώργιο και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή Παναγιώτη να παρέμβουν άμεσα για την τήρηση του προϋπολογισμού και του αγωνιστικού σχεδιασμού, για τον οποίο έχουμε συμφωνήσει και έχουν εγκρίνει στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
 
Keywords
Τυχαία Θέματα