«Τρέχουν» τρεις στο Σάντος

Μετά από ένα διάστημα προπονήσεων ήρθε η ώρα για πράξεις από τους αθλητές της μαραθώνιας κολύμβησης, με τους Σπύρο Γιαννιώτη, Μαριάννα Λυμπερτά και Κέλυ Αραούζου να μεταβαίνουν στη Βραζιλία.Οι τρεις πρωταθλητές μας θα μετάσχουν την Κυριακή (17/4) στον πρώτο φετινό αγώνα 10 χιλιομέτρων του Παγκοσμίου Κυπέλλου κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, που θα διεξαχθεί στον πόλη Σάντος, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης.

«Αυτό είναι το πρώτο τεστ των τριών παιδιών για φέτος στα 10χλμ.
Πάντα ένας αγώνας 10χλμ είναι σημαντικός και αποτελεί μια νέα εμπειρία για όλους. Ο συγκεκριμένος στο Σάντος έχει την αξία του, διότι θα μετάσχουν αρκετοί καλοί αθλητές-τριες και επίσης θα έχει υψηλό συναγωνισμό, καθώς πολλές χώρες τον έχουν θέσει ως κριτήριο πρόκρισης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης. Επιπλέον, ο αγώνας στο Σάντος έχει αρκετές ομοιότητες με τη Σαγκάη. Γίνεται σε θάλασσα, όπως θα είναι και στη Σαγκάη και θα έχει 24 βαθμούς θερμοκρασία, ενώ και τον Ιούλιο στο Παγκόσμιο η θερμοκρασία θα είναι περίπου η ίδια», σχολίασε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Γέμελος.

Και συμπλήρωσε: «Σαν κούρσα, αυτή την περίοδο δεν με ενδιαφέρει να δω το σπριντ ή το τελείωμα των παιδιών, αλλά συνολικά τον όγκο της κούρσας. Η κατάταξη μας ενδιαφέρει, γιατί μια καλή κατάταξη επιδρά θετικά στην ψυχολογία των αθλητών. Πριν το Παγκόσμιο θα ακολουθήσει ένας ακόμη αγώνας, τον Ιούνιο στο Σετούμπαλ».
Keywords
Τυχαία Θέματα