Top Eleven vs Fifa Superstars

Η πρόοδος και τα «φάουλ» της EA Sports.Το EA Sports Fifa Superstars είναι μέχρι αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο manager game στο Facebook, με 3,5 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Η EA Sports πραγματοποίησε μία σειρά αλλαγών τους τελευταίους μήνες μέσω των σχετικών updates, τους οποίους και θα αναλύσουμε
παρακάτω. Επί της ουσίας όμως, το ποιος κλέβει τελικά τις εντυπώσεις είναι κάτι που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Καταρχήν, στο ερώτημα που πλανάται “Fifa Superstars ή Top Eleven” ισχύουν τα εξής. Το Top Eleven έχει 2 εκατομμύρια χρήστες, είναι στην αγορά περίπου το ίδιο διάστημα σε σχέση με το Fifa Superstars (κοντά ένα χρόνο) και φυσικά δεν έχει το μεγάλο promotion της EA, η οποία με τα δελτίο τύπου έχει διαδώσει το δικό της manager game πολύ εύκολα. Η Σέρβικη εταιρεία Nordeus, με μηδαμινή διαφήμιση, έχει καταφέρει να διαδώσει το Top Eleven από στόμα σε στόμα και παρότι δεν εμπεριέχει μέσα το μεγάλο brand που ακούει στο όνομα “Fifa”.

Τους τελευταίους μήνες, η EA Sports προσπάθησε να εξελίξει το “EA Sports Fifa Superstars”, χωρίς όμως να θέλει να ακολουθήσει ένα σχέδιο. Η τακτική της είναι καταρχήν το ανανεωμένο περιβάλλον (το οποίο ωστόσο επιβαρύνει τον χρήστη στο loading) και η προσθήκη νέων leagues με ομάδες απ’ όλο τον κόσμο. Για τα leagues αυτά εννοείται ότι πληρώνονται δικαιώματα.

Από τα νέα updates του Fifa Superstars, ίσως ότι πιο ενοχλητικό είναι το spamάρισμα που γίνεται σε νέα παράθυρα με σκοπό να προσκαλέσετε φίλους σας στο παιχνίδι. Το να στέλνεις match credits και coins σε φίλους ήταν έξυπνη κίνηση, αλλά το spam είναι πραγματικά ότι χειρότερο. Μπήκε ακόμη και επιλογή για απόκτηση των match credits, εκτελώντας πέναλτι ή στέλνοντας reference links. Το να δίνεις 5.800 coins για 1 credit είναι άκυρο για έναν νέο παίκτη που δεν θα τα πάρει πίσω από αγώνα. Τα invites είναι θετική σκέψη αλλά απαιτούν απ’ τους φίλους σας να φτάσουν στο level 5 για να πάρετε 3 match credits.

Κάτι ανάλογο ισχύει και στα Leagues, αφού για να μπορέσετε να περάσετε τα νέα Pro Leagues, θα πρέπει να μαζέψετε supporters (οπαδούς) τους οποίους κερδίζετε μόνο αν σας τους στείλουν φίλοι σας. Το να ζητάς απ’ τον άλλο στο Facebook να σου στείλει supporters για να μπορέσεις να παίξεις ματς, είναι κάπως κουραστικό, ειδικά αν ο άλλος έχει παρατήσει το παιχνίδι. Μία ενδιαφέρουσα ωστόσο προσθήκη είναι ότι πέρα από τα πρωταθλήματα χωρών, στο Social League δεν παίζετε με άγνωστες ομάδες, αλλά κόντρα σε πραγματικούς χρήστες ίδιου επιπέδου με εσάς, τους οποίους όμως δεν έχετε στην λίστα φίλων σας.

Τα υπέρ και τα κατά
Ένας λόγος που έχει διαδοθεί το Fifa Superstars είναι η απλότητά του. Είναι πιο casual και μπορεί να παιχτεί ακόμα και από γυναίκες πολύ πιο εύκολα. Στο Top Eleven όσοι παίξουν θα πρέπει να έχουν έστω μια μικρή ιδέα από Football Manager ή κάποιο άλλο ανάλογο manager game.

Κατά την άποψή μου, σε βάθος χρόνου, το Fifa Superstars δεν θα αποδώσει κι ο πρώτος λόγος είναι ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ παι
Keywords
Τυχαία Θέματα