Το τέλος της εσωστρέφειας

Ανεξάρτητα από την πορεία που θα καταγράψει ο ΠΑΟΚ στα πλει οφ, όσα έγιναν κατά την διάρκεια της φετινής περιόδου δίδαξαν πολλά στον Θόδωρο Ζαγοράκη.Οι επιτυχίες, οι αποτυχίες, η κριτική που ασκήθηκε, τα λάθη που έγιναν σε διάφορους τομείς τον αναγκάζουν να πάρει αποφάσεις για το μέλλον, που καμία σχέση δεν θα έχουν με τον τρόπο που λειτουργούσε μέχρι τώρα.

Η αποδοχή της πρόσκλησης από τον ΟΦΗ για φιλικό παιχνίδι στην Κρήτη,
η συμμετοχή του ίδιου στο φιλικό παιχνίδι - φιλανθρωπικού χαρακτήρα - του ΠΣΑΠ στην Έδεσσα, η απόφαση για χάραξη επικοινωνιακής πολιτικής από την ΠΑΕ, η απόφαση για στελέχωση του διοικητικού συμβουλίου με τεχνοκράτες όπως ο Γιάννης Παπαδόπουλος, η βούληση του να ενώσουν τις δυνάμεις με τον Ζήση Βρύζα, η παρουσία του στα διοικητικά συμβούλια της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκα, καταδεικνύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την πεποίθηση του για αλλαγή πολιτικής.

Όσα περιγράφω και πολλά ακόμα που συμβαίνουν και θα συμβούν στο άμεσο μέλλον και αφορούν τον ΠΑΟΚ αποτελούν το τέλος μιας εποχής που χαρακτηρίστηκε από εσωστρέφεια. Ο Ζαγοράκης προσπάθησε να διοικήσει ( και σε πολύ μεγάλο βαθμό τα κατάφερε περίφημα ) όπως ακριβώς λειτουργούσε στην προσωπική, στην ιδιωτική του ζωή.

«Σεμνά και ταπεινά» ήταν το μότο που τον οδήγησε στην καταξίωση και την αποθέωση τοπ καλοκαίρι του 2004. Η φετινή περίοδος τον δίδαξε ότι η προεδρική καρέκλα μια ΠΑΕ και το μέγεθος του ΠΑΟΚ επιτάσσουν μεθόδους και τακτικές που δεν τις ήξερε γιατί πολύ απλά ποτέ δεν τις ακολούθησε στον προσωπικό του βίο. Ίσως γιατί δεν παρέστη ανάγκη να το κάνει.

Δεν θέλω να βγάλετε λάθος συμπεράσματα. Γι αυτό διευκρινίζω ότι η αλλαγή πολιτικής και φιλοσοφίας δεν σημαίνει ότι ο Ζαγοράκης «μαλάκωσε». Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει όπως εύκολα θα μπορέσετε να αντιληφθείτε σύντομα.

Το τέλος της εσωστρέφειας με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων σε όλα τις νευραλγικές θέσεις της ΠΑΕ και του ποδοσφαιρικού τμήματος καθώς επίσης και η πολιτική που θα επιχειρήσει ο ίδιος να ασκήσει τόσο με τις υπερκείμενες αρχές του Ελληνικού ποδοσφαίρου όσο και με την Ελληνική πολιτεία θα αποτελέσει το νέο πρόσωπο του Θόδωρου Ζαγοράκη.

Το τέλος των πλει οφ θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας εποχής για τον ΠΑΟΚ. Οι αλλαγές θα είναι ήδη ορατές και όσα πλησιάζουμε στο καλοκαίρι θα γίνονται πιο έντονες. Το αποτέλεσμα τους θα το ξέρουμε του χρόνου τέτοια εποχή.

Υ. Γ. 1 Τεράστια τα οφέλη για τον ΠΑΟΚ από την παρουσία του στο Ηράκλειο της Κρήτης για το φιλικό παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Υ. Γ. 2 Στην σωστή κατεύθυνση η απόφαση της ΠΑΕ να μειώσει αισθητά τις τιμές των μίνι εισιτηρίων διαρκείας για τα πλει οφ.

Υ. Γ. 3 Συνεχίζει να με συγκινεί το ενδιαφέρον που δείχνει η φιλιπινέζα – μια είναι η φιλιπινέζα - για όσα γράφω στην στήλη καθώς επίσης και για τα σχόλια των αναγνωστών.

Υ. Γ. 4 Με την ευκαιρία να του δώσω και συγχαρητήρια για τις «επιτυχίες» των… ομάδων που έχει στη
Keywords
Τυχαία Θέματα