«Θρίλερ» για δύο η παραμονή

19:36 8/4/2011 - Πηγή: Gazzetta
Τρεις αγωνιστικές έμειναν για το φινάλε τα κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Α1 με τη «μάχη» ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ηλυσιακό για την αποφυγή του υποβιβασμού να μαίνεται. Το gazzetta.gr αναλύει.Θεωρώντας ως δεδομένο πως ο Ηρακλής (28β.) έχει ήδη πέσει στην Α2, απομένουν πια η «Ένωση» κι η ομάδα των Ιλισίων να παλεύουν για την παραμονή στα μεγάλα σαλόνια.

Η ΑΕΚ
διατηρεί σαφώς ένα πλεονέκτημα, καθώς έχει 30 βαθμούς , δηλαδή έναν περισσότερο από τον Ηλυσιακό (29β.), αλλά και το προβάδισμα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία. Όπερ σημαίνει πως το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη πρέπει να πετύχει δύο νίκες περισσότερες από εκείνο του Άγγελου Κορωνιού, ώστε να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Α1.

Μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά δεν είναι, καθώς οι Ιλισιώτες έχουν πιο βατό πρόγραμμα, μια και τις δύο προσεχείς αγωνιστικές θα υποδεχθούν πρώτα το Μαρούσι (13/4) κι έπειτα το Περιστέρι (16/4), πριν πάνε στη Ρόδο για να αντιμετωπίσουν τον Κολοσσό στο πλαίσιο της τελευταίας ημέρας της κανονικής περιόδου (20/4).

Από την πλευρά της, η «Ένωση» έχει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας πρώτα τον Άρη (13/4) κι έπειτα το Μαρούσι (16/4), ενώ την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον Πανιώνιο στο κλειστό της Ζωφριάς (20/4).

Στην ουσία η ΑΕΚ θέλει δύο νίκες για να «σφραγίσει» την παραμονή της στην κατηγορία κι ο Ηλυσιακός το απόλυτο, ελπίζοντας πως η βασική του αντίπαλος δεν θα καταφέρει το «2 στα 3».

Ας δούμε, όμως, συνοπτικά το πρόγραμμα των τριών αγωνιστικών που απομένουν…

24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13/4)
Άρης-ΑΕΚ
Ηλυσιακός-Μαρούσι

25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16/4)
Μαρούσι-ΑΕΚ
Ηλυσιακός-Περιστέρι

26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (20/4)
ΑΕΚ-Πανιώνιος
Κολοσσός Ρόδου-Ηλυσιακός
Keywords
Τυχαία Θέματα