Πωλείται, όπως είναι, επιπλωμένο

19:27 8/4/2011 - Πηγή: Sport.gr
Ένα είναι βέβαιο: αν το ματσάκι στραβώσει (που πια είναι πολύ πιθανό...) και ο Ατρόμητος «κλέψει» το Κύπελλο από την ΑΕΚ στις 30 Απριλίου, και το ΟΑΚΑ θα γκρεμιστεί και η ΠΑΕ ΑΕΚ θα πάψει πλέον να υφίσταται – η ΠΑΕ ΑΕΚ, όχι η ΑΕΚ,
το τονίζω. Και πριν προλάβει ο αθλητικός εισαγγελέας να με καλέσει σε απολογία για παρακίνηση σε εγκληματική πράξη, εξηγούμαι: ηθικοί αυτουργοί είναι οι διοικούντες την ΠΑΕ ΑΕΚ και οι (α)μέτοχοί της. Δεν ξέρω αν αυτοί θέλουν τελικώς να πάρει το Κύπελλο ή να την οδηγήσουν στην (αυτο)διάλυσή της, μέσω αυτής της διαδικασίας. Διότι δεν είναι δυνατόν να πιστέψω ότι θέλουν το καλό της ομάδας όταν αφήνουν ελεύθερους (!) τους δύο καλύτερους ποδοσφαιριστές της να πάνε σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και να ξεπουλάνε ό,τι έχει μείνει στην... Γκαζιάντεπσπορ (ναι, σ’ αυτό το μεγαθήριο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου).
Ενδεχομένως ως επιχειρηματίες να θεωρούν ότι είναι η καλύτερη λύση να πέσει η ΑΕΚ στο επίπεδο του Πανιωνίου ή πιο κάτω ή ακόμη και να πτωχεύσει. Αλλά ας είναι ειλικρινείς και ας το πουν, για να μην γεμίζουν ψευδαισθήσεις και φρούδες ελπίδες τον κόσμο της που πονάει γι’ αυτήν την ομάδα.
Εφέτος, έγραψαν ιστορία. Την εξάρα από τον Ολυμπιακό, την τεσσάρα από τον Ολυμπιακό Βόλου, τις σφαλιάρες από τον Πανιώνιο. Το καλοκαίρι δεν έκαναν ΜΙΑ μετεγγραφή και παραμύθιαζαν (αν δεν έκαναν και τίποτα άλλο...) τους δημοσιογράφους -με την ανοχή και συμμετοχή του Μπάγιεβιτς, που έχει τεράστια ευθύνη σ’ αυτό- ότι «η ομάδα θυμίζει ‘90s». Μετά, τους έφταιγε ο κόσμος που δεν γέμιζε το ΟΑΚΑ, τους έφταιγαν οι παίκτες που άνοιγαν πολύ το στόμα τους, τους έφταιγε η Σούπερ Λίγκα, τους έφταιγαν οι κιτρινόμαυρες φανέλες και τις άλλαξαν (!) «για γούρι» με γαλάζιες.
Έχει περάσει και στο παρελθόν η ΑΕΚ δύσκολα. Επί Ζαφειρόπουλου, επί Τροχανά, επί ENIC και NETMED. Η ειρωνεία (τραγική) είναι ότι τον τελευταίο της τίτλο τον πήρε επί Ψωμιάδη, ο οποίος ζει και βασιλεύει παρά τις δικαστικές αποφάσεις και διοικεί την Καβάλα με τα «δανεικά και αγύριστα» της ΑΕΚ [Σσσς! Η Πολιτεία κοιμάται...].
Κανείς τους, όμως, δεν ξεπούλησε παίκτες. Μόνο ο Γρανίτσας ήταν αυτός που έκανε μεγαλύτερο έγκλημα με την κατεδάφιση του «Νίκος Γκούμας». ’ντε και ο Νικολαΐδης, που διέλυσε την (πρωταθλήτρια στο γήπεδο) ομάδα του 2008 και μετά έφυγε και αυτός, επειδή δεν ικανοποίησε τον εγωισμό του να ταυτιστούν με την ΑΕΚ εκείνος και η παρέα του.
Οπορτουνιστές όλοι. Οπορτουνιστής και ο Αδαμίδης, για τον οποίο ακόμη έχω την απορία πώς εγκατέλειψε μια θέση σε μεγάλη εταιρεία στο Λονδίνο, στην πιο παραγωγική ηλικία, για να έλθει στα "σκατά" (όπως είπε και ο Στρος Καν) και να κάνει τον πρόεδρο της ΑΕΚ.
Οπορτουνιστής (δυστυχώς...) και ο Χιμένεθ. Που και το Κύπελλο να πάρει, θα μείνει στην ιστορία ως προπονητής της εξάρας. Αυτός που συμφώνησε το ίδιο βράδυ που έφαγε τη φάπα από τον Ολυμπιακό με ισπανική ομάδα και πανηγυρίζανε κάποιοι που τον κρατήσανε. Ούτε ο αλήστου μνήμης Στεπάνοβιτς δεν είχε φάει έξι γκολ. Ούτε ο απατεώνας (ποδοσφαιρικά) Τουμπάκοβιτς. Ούτε ο... Α
Keywords
Τυχαία Θέματα