Συνέχεια στη Σανγκάη

22:03 9/5/2011 - Πηγή: Gazzetta
Μετά την πρεμιέρα στην Ντόχα, η φετινή σειρά των «Diamond League» της IAAF μεταφέρεται στη Σανγκάη, όπου στις 15 Μαΐου θα διεξαχθεί το δεύτερο μίτινγκ, που θα έχει γαλανόλευκο χρώμα. Οι Κινέζοι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει πολύ καλές συμμετοχές μεταξύ των οποίων θα βρίσκεται και η Αθανασία Πέρρα, η οποία θα αγωνιστεί στο τριπλούν. Μεταξύ των αντιπάλων της, και σύμφωνα με τις αρχικές δηλώσεις, είναι η Κουβανή παγκόσμια πρωταθλήτρια του Βερολίνου, Γιαργκέλις Σαβίνιε,
η Πολωνή Μαλγκορζάτα Τριμπάνσκα και οι Ρωσίδες Αννα Πιάτιχ και Ναταλία Κουτιάκοβα, καθώς και η έμπειρη Κουβανή, άλλοτε μεγάλη αθλήτρια του αγωνίσματος, Γιαμίλε Αλντάμα, που συνεχίζει την καριέρα της με τα χρώματα του Σουδάν.

Η Μπλάνκα Βλάσιτς θα κάνει την πρεμιέρα της στην κινεζική μεγαλούπολη και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς στο ύψος. Η πρωταθλήτρια από την Κροατία θα έχει κύριες αντιπάλους την Ισπανία, Ρουθ Μπεϊτία, τη Ρωσίδα Γελένα Σλεσαρένκο και την Ουκρανή Βίτα Στιόπινα.

Σποδαίες συμμετοχές θα υπάρχουν στα 110μ εμπόδια ανδρών, όπως είναι αυτή του Αμερικανού, Ντέιβιντ Όλιβερ και του «οικοδεσπότη» Λιου Ξιανγκ, αλλά και στα 100μ γυναικών, όπου θα «μονομαχήσουν» η Αμερικανίδα Καρμελίτα Τζέτερ με την Τζαμαϊκανή Βερόνικα Κάμπελ.

Στο μήκος ξεχωρίζει η συμμετοχή του Αμερικανού Ντουάιτ Φίλιπς, στο επί κοντώ γυναικών των Γερμανίδων Σίλκε Σπίγκελμπουργκ, Κάρολιν Χινγκστ και των Ρωσίδων Γιούλια Γκολουμπτσίκοβα, Αλαξέντρα Κιριάσοβα.

Στα 3.000μ στιπλ θα αγωνιστούν οι Κενυάτες Μπρίμιν Κίπροπ Κιπρούτο και Πολ Κιπσιέλε Κόεχ, στα 400μ εμπόδια γυναικών η Λασίντα Ντέμους (ΗΠΑ) με την Αντζελα Μοροσάνου (Ρουμανία), στα 5.000μ γυναικών οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες από την Κένυα Λινέτ Μασάι και Βίβιαν Τσερούιγιοτ, η Τουρκάλα Αλεμίτου Μπεκέλε και η Μεσελέχ Μελκάμου από την Αιθιοπία, στο δίσκο γυναικών η Κουβανή Γιαρέλις Μπαριός και στον ακοντισμό ανδρών οι Αντρέας Τόρκιλντσεν (Νορβηγία), Πετρ Φρίντριχ (Τσεχία) νικητής στη Ντόχα την περασμένη Παρασκευή και ο Τέρο Πιτκαμάκι (Φινλανδία).
Keywords
Τυχαία Θέματα