Στο Λονδίνο και ο Γκιώνης

Με μια καλή παρουσία και το κυριότερο με το εισιτήριο των Ολυμπιακών Αγώνων στα χέρια αναχωρεί από το Ρότερνταμ ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο οποίος μετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Συνεπής στο ραντεβού του με την επιτυχία, ο Έλληνας πρωταθλητής μας έφερε σε πέρας την αποστολή του στην ολλανδική πόλη, στη μοναδική ελληνική συμμετοχή στο κυρίως ταμπλό της
διοργάνωσης –οι υπόλοιποι Έλληνες αποκλείστηκαν από τα προκριματικά.

Η νίκη του διεθνή μας με 4-2 κόντρα στον θρύλο του αθλήματος, 45χρονο Σουηδό, Γιόργκεν Πέρσον στους «64» του θεσμού, ήταν εκείνη που του έδωσε την απευθείας πρόκριση και μαζί τη δυνατότητα να δώσει το παρών στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη για τρίτη φορά στην καριέρα του, μαζί με τον Καλλίνικο Κρεάνγκα.

Πλέον, το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση της σχετικής λίστας από τη διεθνή Ομοσπονδία του αθλήματος, μετά το τέλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος. «Στο μυαλό μου δεν υπήρχε τίποτε άλλο παρά μόνο πως θα πάρω τη νίκη και τους απαραίτητους βαθμούς για το ranking list» τόνισε ενθουσιασμένος μετά το τέλος των υποχρεώσεών του ο Γκιώνης, του οποίου η πορεία σταμάτησε στη φάση των «32», μετά την ήττα με 4-0 από τον τρεις φορές χρυσό Ολυμπιονίκη, Κινέζο Μα Λιν.

Και συμπλήρωσε: «Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος από την αρχή μέχρι το τέλος, είχα δυνατή ψυχολογία, ακολούθησα σταθερά το πλάνο παιχνιδιού, που είχα αποφασίσει με τον προπονητή μου κι έπιασα πολύ καλό ρυθμό. Σαφώς, ο Πέρσον δεν παίζει τόσο καλά όπως παλιά, αλλά αν δεν είχα καλό ρυθμό δεν πρόκειται να έπαιρνα τη νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος, που παίρνω μία από τις απευθείας προκρίσεις για τη μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση του πλανήτη. Είναι μεγάλη υπόθεση να αποφεύγεις τα Προολυμπιακά τουρνουά, τα οποία θα σε υποχρέωναν να κάνεις ειδική προετοιμασία για όλη την επόμενη σεζόν».
Keywords
Τυχαία Θέματα