Στα προκριματικά οι γυναίκες

21:51 4/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Η ήττα με 27-23 από το Ισραήλ δεν άλλαξε τα δεδομένα για την Εθνική χάντμπολ γυναικών, που κράτησε τη διαφορά του πρώτου ματς (30-25) και προκρίθηκε στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το ζητούμενο για τις αθλήτριές μας ήταν να καταφέρουν να κρατήσουν το +5 χωρίς να πιεστούν κι από εκεί και πέρα να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό στον δεύτερο αγώνα που έδιναν με το Ισραήλ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το 30-25 που επετεύχθη μια μέρα πριν έδινε μερική ασφάλεια στην ελληνική ομάδα που δεν κατάφερε να κάνει το «2 στα
2» πέτυχε όμως το στόχο της. Τα κορίτσια του Βέλιμιρ Πένιοβιτς ηττήθηκαν με 27-23, κοιτάζουν όμως την επόμενη μέρα και το πώς θα είναι έτοιμες τον προσεχή Οκτώβριο για τον επόμενο αγώνα τους στη διοργάνωση.

Το Ισραήλ κυνήγησε το ματς, πήρε κεφάλι στο σκορ μετά τα πρώτα λεπτά, ωστόσο δεν μπόρεσε να καλύψει τη διαφορά, ολοκληρώνοντας με νίκη τις υποχρεώσεις του. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μετάσχει στον 2ο γύρο των προκριματικών μαζί με τις Ρουμανία, Σερβία και Πορτογαλία.

«Ήταν φυσιολογικό και περίμενα να μην μπορέσουμε και σήμερα να πάμε καλά, γιατί τα κορίτσια δεν είχαν προπονήσεις στα πόδια τους. Το πνεύμα μας ήταν πρόθυμο αλλά η σάρκα μας αδύναμη. Είχαμε πάντως σιδερένια θέληση και αυτή μας έδωσε την πρόκριση. Πιστεύω στην νεανική μας ομάδα και μέχρι τα επόμενα παιχνίδια τον Οκτώβρη, με δουλειά στην εθνική και στους συλλόγους θα έχουμε καλύτερη εικόνα», δήλωσε μετά το τέλος του ματς ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Βέλιμιρ Πένιοβιτς.

Δεκάλεπτα: 3-2, 5-6, 8-10 (ημίχρονο), 13-16, 20-22, 23-27
Ελλάδα (Β. Πένιοβιτς): Κοντογεωργίου, Κόρρα, Μάστακα, Λογδανίδου 5, Παρασκευαΐδου, Παπάζογλου, Βαφειάδου, Παπανικολάου 1, Χατζηπαρασίδου 1, Χρονοπούλου 4, Παπαδοπούλου, Τσάκαλου 9, Μασμανίδου, Μπαλάφα 3, Κύρκου
Ισραήλ (Σ. Γκιλ): Ρουθ, Ντονάι 5, Ισραέλ, Μπάμπιαν 3, Κοέν , Μπεν Χάρος, Ιτζάκ 5, Σοσάν,  Ρόζενσταϊν 3, Πεν Γιόσεφ, Φρέντμαν 1, Βίκρατς 6, Γκρίνμπεργκ, Γκροζόφσκι 4, Ανίνο, Ντας Μπας 
Διαιτητές: Ερ. Αγκάκισι-Εμ. Αγκάκισι (Αζερμπαϊτζαν) Delegate: Ανδρέας Καρεκλάς (Κύπρος)
Δίλεπτα: 3-3 Πέναλτι: 4/5-4/6
Keywords
Τυχαία Θέματα