Ναδάλ: «Το τέλειο δεν είναι αρκετό»

21:51 4/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Κυριακή, κοντή γιορτή στο Παρίσι, εκεί όπου το κορυφαίο δίδυμο Φέντερερ-Ναδάλ ετοιμάζονται να παραδώσουν μαθήματα, διεκδικώντας το βαρύτιμο τρόπαιο. «Δεν θα είναι εύκολο», το σχόλιο του Ισπανού. Ο Ρότζερ Φέντερερ εξασφάλισε πανηγυρικά την πρόκρισή του στον τελικό του χωμάτινου Όπεν με επιβλητική εμφάνιση στα ημιτελικά κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, στερώντας από τον Σέρβο, όχι μόνο την 42η νίκη του μέσα στο 2011, αλλά και το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μια εμφάνιση
που ανησύχησε ιδιαίτερα τον Ναδάλ, ο οποίος στη σαββατιάτικη (4/6) συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό, χωρίς όμως να είναι σίγουρος και για το αποτέλεσμα. «Καμιά φορά το να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου δεν ισοδυναμεί με νίκη», σχολίασε αρχικά ο νεαρός Ισπανός, ο οποίος από την πλευρά του κατέβαλε στα ημιτελικά την αντίσταση του Άντι Μάρεϊ, κυνηγώντας πλέον το 6ο τρόπαιο στο Παρίσι.

Και συνέχισε: «Είναι (σ.σ. ο Φέντερερ) ο καλύτερος τενίστας στην ιστορία. Μπορείς να τον νικήσεις όταν βρεθείς απέναντί του, αλλά παράλληλα μπορείς και να χάσεις. Θα βάλω τα δυνατά μου και θα δούμε». Αναφερόμενος μάλιστα στην πρόκριση του Ελβετού είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μου προκάλεσε καμία έκπληξη. Εσείς έχετε εκπλαγεί. Ξέρετε πόσο καλός παίκτης είναι ο Ρότζερ και δεν αποτελεί έκπληξη να βρίσκεται σε έναν ακόμη τελικό Γκραν Σλαμ».

Οι δυο τους έχουν συναντηθεί τρεις φορές στο παρελθόν (2006, 2007, 2008) στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, με τον Ναδάλ να έχει ισάριθμες νίκες. Το 2009, όταν ο Φέντερερ κατέκτησε το τρόπαιο συμπληρώνοντας έτσι τη σειρά των Γκραν Σλαμ, ο Ισπανός είχε αποκλειστεί από τον Σόντερλινγκ στον τέταρτο γύρο.

Θα είναι άραγε διαφορετικά τα πράγματα αυτή τη φορά; Αυτό πιστεύει, πάντως, ο Ναδάλ, ο οποίος τόνισε: «Τώρα έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ξέρει ότι παίζει φανταστικά, αλλά μετά τη χθεσινή νίκη, θα ανέβηκε ακόμη ψυχολογικά. Ο τελευταίος μεταξύ μας τελικός στο Παρίσι ήταν πριν από 3 χρόνια. Δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση», κατέληξε.

Ο Ελβετός από την άλλη, επανήλθε δυναμικά και οδεύει πλέον για τον 17ο Γκραν Σλαμ τίτλο στην καριέρα του. Εγχείρημα όχι εύκολο, αλλά ο ίδιος ξέρει πώς να εντυπωσιάζει και να στέλνει το… μήνυμα. «Η αλήθεια είναι ότι νιώθω πάρα πολύ καλά», δήλωσε ο Φέντερερ, επιβεβαιώνοντας τον μεγάλο αντίπαλό του.

Έτρεξε όμως να συμπληρώσει: «Όποιος όμως νομίζει ότι η αναμέτρησή μου με τον Ράφα θα είναι όπως μια βόλτα στο πάρκο, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Όλοι ξέρουμε πόσες φορές με έχει νικήσει εδώ στο Παρίσι». Ο Ναδάλ έχει το πάνω χέρι με 16 νίκες στα 24 μεταξύ τους ματς, 5-2 νίκες σε τελικούς Γκραν Σλαμ και φυσικά το 3-0 στο Ρολάν Γκαρός.
Keywords
Τυχαία Θέματα