Πράξη δεύτερη σε Λαιμό και ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός «κατεβαίνει» στη Βουλιαγμένη για τον δεύτερο τελικό με τον ΝΟΒ στην Α1 πόλο, ενώ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Πανιώνιο θέλοντας να ισοφαρίσει τη σειρά για τις θέσεις 3-4. Δεύτερη πράξη στους τελικούς του πρωταθλήματος και με τον «αέρα» του φαβορί μετά το επιβλητικό 13-4 στον Πειραιά,
ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί στο κολυμβητήριο του Λαιμού για να διπλασιάσει τις νίκες του και να βρίσκεται μία μόλις νίκη μακριά πριν από το 5ο συνεχόμενο πρωτάθλημα και 26ο συνολικά της ιστορίας του. Αν αυτό συμβεί, η στέψη εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα γίνει στις 8 Ιουνίου στον Πειραιά και μετά το φάιναλ φορ του Κυπέλλου.

Δεν έχει πολλές ευκαιρίες η Βουλιαγμένη που καλείται να εκμεταλλευθεί τον παράγοντα έδρα και να δείξει το καλό της πρόσωπο, ώστε να ελπίζει στη διεκδίκηση του τίτλου. Αυτοσυγκέντρωση και καλά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω –στατιστικό που τους στέρησε μια καλή εμφάνιση πριν από λίγες μέρες- είναι το ζητούμενο για τους παίκτες του Τεό Λοράντου, αν θέλουν να έχουν πιθανότητες.

Μόνο νίκη ο Παναθηναϊκός

Την ίδια ημέρα διεξάγεται στο κολυμβητήριο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και το δεύτερο παιχνίδι για τις θέσεις 3-4, μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου. Οι «πράσινοι» ήταν πολύ κοντά στο «διπλό» πριν από λίγες μέρες στη Νέα Σμύρνη δεν κατάφεραν όμως να διατηρήσουν το προβάδισμά τους, γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 10-8.

Η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα του τριφυλλιού από τη στιγμή που η σειρά κρίνεται στις δύο νίκες, ώστε να διεκδικήσουν μέχρι τέλους το εισιτήριο της Ευρωλίγκα για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Από την άλλη οι κυανέρυθροι χρειάζονται μόλις μία νίκη για να πετύχουν το στόχο τους, γνωρίζοντας, ωστόσο, ότι τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα στο ΟΑΚΑ. Αν χρειαστεί και τρίτο ματς θα γίνει στις 8 Ιουνίου στη Νέα Σμύρνη.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 28/5
19.00 Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός (Σταυρίδης, Μπιράκης)   
19.00 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος (Σταυρόπουλος, Σπανούδης)
Keywords
Τυχαία Θέματα