Ποιος είναι ο καλύτερος;

12:17 5/4/2011 - Πηγή: Gazzetta
Η αβεβαιότητα στο θέμα της παραμονής του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό, έχει φουντώσει ήδη τα σενάρια για τον διάδοχο του. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα ονόματα που ακούγονται και τι έχει κάνει ο καθένας!Η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας φέρεται να ρίχνει μεγάλο βάρος στην ισπανική αγορά
καθώς είναι ευχαριστημένη από το μοντέλο του Βαλβέρδε. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι οι τρεις από τους πέντε που φιγουράρουν στη λίστα με τα φαβορί είναι Ισπανοί (Καπαρός, Φλόρες, Μανθάνο), ενώ οι άλλοι δύο (Κούπερ, Άντιτς) έχουν εργαστεί πολλά χρόνια στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.
ΧΟΑΚΙΝ ΚΑΠΑΡΟΣ

Ο Χοακίν Καπαρός γεννήθηκε στην Ουτέρα επαρχία της Σεβίλλης. Σαν ποδοσφαιριστής πέρασε απαρατήρητος και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στα 26 του χρόνια στην ερασιτεχνική Σαν Χοσέ Ομπρέρο. Η πρώτη του επαγγελματική δουλειά ήταν στην Ουέλβα το 1996. Ακολούθησαν η Βιγιαρεάλ (1999/00), η Σεβίλλη (2000-05) στην οποία έκανε εξαιρετική δουλειά. Στην ομάδα της Ανδαλουσίας κατάφερε να αναδείξει σπουδαίους παίκτες όπως οι Μαρτσένα, Ρέγες, Ράμος, Αντριάνο, Μπαπτίστα, Άλβες, αλλά αντικαταστάθηκε από τον Χουάντε Ράμος. Το καλοκαίρι του 2005 μετακόμισε στην Λα Κορούνια, αλλά απολύθηκε τη δεύτερη σεζόν λόγω της κακής πορείας της ομάδας του. Από το 2007 βρίσκεται στον πάγκο της Μπιλμπάο, την οποία οδηγεί φέτος προς την έξοδο στην Ευρώπη.
ΕΚΤΟΡ ΡΑΟΥΛ ΚΟΥΠΕΡ

Ο Αργεντινός προπονητής γεννημένος στην πόλη Τσάμπας ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο το 1976 στην Φερό Καρίλ Οέστε ως αμυντικός. Σταμάτησε το 1992 στην Ουρακάν στην οποία λίγο αργότερα ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα για να ακολουθήσει στη συνέχεια η Λανούς. Το 1997 βρέθηκε στην Ισπανία και στον πάγκο της Μαγιόρκα, την οποία και οδήγησε σε μεγάλες πορείες τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στην Ευρώπη. Έτσι το 1999 αναλαμβάνει τον πάγκο της Βαλένθια και την οδηγεί σε δύο συνεχόμενους τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ. Το 2001 αποδέχεται την πρόταση του Μοράτι και κάθεται στον πάγκο της Ίντερ, αλλά δεν καταφέρνει να την οδηγήσει στους τίτλους. Απολύθηκε από την ομάδα του Μιλάνου το 2003 και ένα χρόνο αργότερα επιστρέφει στη Μαγιόρκα. Τότε αρχίζει η κατιούσα πορεία για τον Αργεντινό. Παραιτείται από την Μαγιόρκα, στη συνέχεια απολύεται από την Μπέτις, την Πάρμα και την Εθνική Γεωργίας. Τελευταίος σταθμός ο Άρης από τον οποίο παραιτείται τον Ιανουάριο.
ΡΑΝΤΟΜΙΡ ΑΝΤΙΤΣ

Πρόκειται για τον προπονητή που βρίσκεται στη λίστα του Ολυμπιακού με το πλουσιότερο βιογραφικό. Μετά από μια αξιόλογη ποδοσφαιρική καριέρα παίζοντας σε συλλόγους όπως η Παρτιζάν, η Φενέρμπαχτσέ και η Σαραγόσα, ο Σέρβος ξεκίνησε το 1988 καριέρα προπονητή στην Ισπανία. Αρχικά στη Σαραγόσα (1988-90) στη συνέχεια στη Ρεάλ Μαδρίτης (1991-92) και στην Οβιέδο (1992-95). Η επόμενη τριετία (1995-98) τον βρήκε στον πάγκο της Ατλέτικο Μαδρίτης, με την οποία πανηγύρισε το νταμπλ τη σεζόν 1995-96. Το 1998 αντικαταστάθηκε από τον Αρίγκο Σάκι, αλλά μερικούς μήνες επέστρεψε στη Μαδρίτη. Το έργο επαναλήφθηκε με τον Κλαούντιο Ρανιέρι ν
Keywords
Τυχαία Θέματα