Ερωτευμένος με τα... φώτα!

11:08 5/4/2011 - Πηγή: Gazzetta
Ο Τζαμέλ Αμπντούν γεννήθηκε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου και δηλώνει ερωτευμένος με τα... φώτα! Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός της Καβάλας έχει όλους τους προβολείς πάνω του και το gazzetta.gr τον παρουσιάζει.Το μήλον της έριδος στη Σούπερ Λιγκ, Τζαμέλ Αμπντούν είδε το πρώτο φως του ήλιου στις 14 Φεβρουαρίου του 1986 στη Γαλλία
(στα παρισινά προάστια), με γονείς από την Αλγερία. Ο Τζαμέλ γεννήθηκε στο Μοντρέι με τον πατέρα του να είναι πρώην μποξέρ απ’ το Ακμπου, αλλά δεν τον θυμάται καν αφού πέθανε μόλις ήταν τεσσάρων ετών. Η μητέρα του, Χαμντουλά, την οποία χαρακτηρίζει «αγία» είναι απ’ το Μπιζίου και κατάφερε να μεγαλώσει μόνη της πέντε παιδιά. Τρία κορίτσια (Λιέ, Λιντά, Λιλά) και δύο αγόρια (Μομού και τον μικρό της παρέας Τζαμέλ).

Από την Παρί στη Καβάλα
Το τι έχει κάνει ο Αμπντούν στην Ελλάδα το γνωρίζουμε, αλλά το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την καριέρα του Τζαμέλ πριν αυτός περάσει τα ελληνικά σύνορα για λογαριασμό του ΑΟΚ. Ο 25χρονος άσος έχει καταφέρει στα λίγα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας να φορέσει τις φανέλες των Παρί, Αζαξιό, Μάντσεστερ Σίτι, Σεντάν, Ναντ και Καβάλας, ενώ έχει αγωνιστεί τόσο στην εθνική Γαλλίας όσο και στην εθνική Αλγερίας.  Ο Αλγερινός άσος ξεκίνησε από την ομάδα Νεων της Παρί Σεν Ζερμέν και το 2003 τον πήρε η Αζαξιό.

Η ευκαιρία της Μάντσεστερ Σίτι
Τέσσερα χρόνια αργότερα έκανε το μεγάλο βήμα μετακομίζοντας στην Αγγλία, παίζοντας ως δανεικός στη Μάντσεστερ Σίτι. Στο Νησί έμεινε μόλις για έξι μήνες και είχε μια μόλις συμμετοχή σε παιχνίδι για το Κύπελλο Αγγλίας. Ηταν στις 28 Ιανουαρίου του 2007 στη νίκη επί της Σαουθάμπτον με τον Αμπντούν να περνάει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο.
Τέσσερις μήνες αργότερα, όμως, έγινε γνωστός λόγω ενός επεισοδίου που είχε και όχι για την αγωνιστική του παρουσία. Στις 11 Μαϊου τιμωρήθηκε με πρόστιμο από την αστυνομία επειδή τσακώθηκε στο αεροδρόμιο με έναν σεκιούριτι καθώς προσπάθησε να πάρει περισσότερες από μια χειραποσκευές στον αερολιμένα του Μάντσεστερ.

Τρεις «γεμάτες» χρονιές
Μετά από την Αγγλία, επέστρεψε στη Γαλλία, αρχικά για τη Σεντάν και μετέπειτα για τη Ναντ παίζοντας τόσο στη Ligue 1, όσο και στη Ligue 2. Η καριέρα του εκτοξεύτηκε από το 2007 ως το 2010, όπου έκανε τρεις «γεμάτες» σεζόν.

Και εθνική Γαλλίας και εθνική Αλγερίας
Από τα αξιοσημείωτα της καριέρας του είναι πως έχει φορέσει το εθνόσημο της Γαλλίας με τις εθνικές Under-17, Under-18 και Under-20, κατακτώντας και το «Toulon Tournament» με την  Under-18. Ομως, έχοντας αλγερινή καταγωγή κλήθηκε για πρώτη φορά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ραμπάχ Σαντάν στις 15 Σεπτεμβρίου 2009 και το παιχνίδι με την Ρουάντα. Εκανε ντεμπούτο, όμως, στις 18 Ιανουαρίου του 2010 μπαίνοντας αλλαγή στο 88' της αναμέτρησης με την Αγκόλα για το Κόπα Αφρικα.

Παρών στη Νότιο Αφρική
Μια από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα του ήταν η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Ο Αμπντούν είναι ενεργό μέλος τη
Keywords
Τυχαία Θέματα