Οι τρεις «πράσινοι» σωματοφύλακες!

Ο Μιλένκο Τέπιτς, ο Άλεξ Μάριτς και ο Κώστας Καϊμακόγλου έπαιξαν σημαντικούς ρόλους στην νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού και μίλησαν για την σειρά των τελικών και τη σημασία αυτής της νίκης. Αναλυτικά τα όσα είπαν στο «Βήμα»:
Μιλένκο Τέπιτς:
Για τη σημασία της νίκης στο ΣΕΦ:
 «Θα αποκτήσει αξία μόνο αν κάνουμε το 2-0 στην έδρα μας, ειδάλλως
η σκληρή προσπάθεια που κατέβαλαν όλα τα παιδιά στο ΣΕΦ δεν θα έχει κανένα νόημα. Ευτυχώς, είμαστε μια ομάδα που ξέρει να κερδίζει τελικούς και αυτό θα επιχειρήσουμε σε λίγες ώρες στο ΟΑΚΑ».
Για το μυστικό της βελτίωσης του:
«Σκληρή προπόνηση, αυτό είναι το μυστικό. Χαίρομαι που οι συμπαίκτες και οι προπονητές μου πιστεύουν για μένα, είχα αρκετές δυσκολίες αυτά τα δυο χρόνια, αλλά νιώθω πολύ καλά. Είμαι ευχαριστημένος και θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά».
Για τον Μίλος Τεόντοσιτς:
«Με τον Μίλος γνωριζόμαστε από παιδάκια. Είμαστε και οι δυο γεννημένοι το 1987 και έχουμε 20 ημέρες διαφορά. Θυμάμαι ότι για πρώτη φορά βρεθήκαμε να παίζουμε μαζί έντεκα ετών, το καλοκαίρι του 1998, και από τότε όλα τα καλοκαίρια είμαστε μαζί στις εθνικές ομάδες της Σερβίας όλων των ηλικιών. Θα μπορούσα λοιπόν να ισχυριστώ ότι τον ξέρω απέξω κι ανακατωτά, αλλά από την άλλη πρόκειται για έναν πολύ επικίνδυνο γκαρντ, ο οποίος έχει την ικανότητα να διαβάζει καλά το παιχνίδι, ενώ διακρίνεται για την ίδια ευχέρεια στην πάσα και στο μακρινό σουτ. Η αντιμετώπιση του χρειάζεται υψηλή συγκέντρωση και πιστεύω ότι όσο έμεινα στο παρκέ βοήθησα και εγώ την ομάδα μου. Θεωρώ ότι η αλληλοκάλυψη και οι σωστές προσαρμογές στην άμυνα ήταν το κλειδί για το 1-0. Η άμυνα και το φοβερό τρίποντο του Φώτση ήταν όλα τα λεφτά».
Άλεξ Μάριτς:
«Δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από το να εκτελέσουμε κατά γράμμα το αγωνιστικό πλάνο που εκπόνησε ο κόουτς Ομπράντοβιτς. Τράβηξα πολλά εφέτος, αλλά δεν έχασα τον προσανατολισμό μου. Οι ημέρες της απουσίας πέρασαν βασανιστικά, αλλά αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό και με τη βοήθεια των προπονητών και των συμπαικτών μου κατάφερα να βγω από το τούνελ. Αν, όπως μου λένε όλοι, βοήθησα στη νίκη, χαίρομαι διπλά, απλά πρέπει όλοι να θυμούνται ότι οι τελικοί βρίσκονται ακόμη στην αρχή τους και έχουμε πολύ δρόμο ακόμη ώσπου να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».
Κώστας Καϊμακόγλου:
«Στον πρώτο τελικό επιβεβαιώθηκε αυτό που είχα πριν από το παιχνίδι. Κωδικός Μπαρτσελόνα! Και αν είμαι υπερήφανος που ανήκω στον Παναθηναϊκό, συμβαίνει γιατί όλοι, μα όλοι, οι συμπαίκτες μου είχαν την μέγιστη μαχητικότητα στην άμυνα, όπως ακριβώς στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Το μάτι όλων γυάλιζε. Πήγαμε στο ΣΕΦ για να σπάσουμε την έδρα και τα καταφέραμε διατηρώντας υψηλή ένταση και ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Τώρα έχουμε χρέος να κάνουμε το 2-0. Με μια νίκη δεν έχει βγει κανείς πρωταθλητής. Το γεγονός μάλιστα ότι ο Ολυμπιακός μας είχε κερδίσει στον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου είναι αρκετό για να σημάνει συναγερμό στην ομάδα μας».
 
Keywords
Τυχαία Θέματα