Ζιλμπέρτο: «Θα είμαι κοντά στην ομάδα»

  Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα μίλησε για την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό, για την πιθανότητα μελλοντικής συνεργασίας, αλλά και για τους παίκτες του Παναθηναϊκού που πιστεύει ότι μπορούν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην «Real Sports»:
Για τις αιτίες της αποχώρησης του:
«Μίλησα με τον Δημήτρη Γόντικα και μου έκανε μια πρόταση, αλλά προφανώς δεν γνώριζε ότι
εγώ είχα πάρει εδώ και καιρό την απόφασή μου να γυρίζω στην Βραζιλία, να επιστρέψω στο σπίτι μου. Σεβάστηκαν την απόφασή μου, η οποία δεν ήταν της στιγμής, αλλά πάρθηκε πριν από μήνες. Καιρός ήταν να γυρίσω στην πατρίδα μου. Λείπω εννιά χρόνια από την Βραζιλία και τη νοστάλγησα. Θέλω να είμαι κοντά στην οικογένεια μου και στον γιο μου, που μένει μόνιμα στην χώρα μου».
Στο αν άργησε ο Παναθηναϊκός:
«Δεν ξέρω. Είχε γίνει μια προσπάθεια το περασμένο καλοκαίρι για να ανανεώσω το συμβόλαιό μου, αλλά λόγω της διοικητικής αναταραχής οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν. Η κατάσταση αυτή μου δημιούργησε αβεβαιότητα, χωρίς να με επηρεάσει αγωνιστικά, ωστόσο, λίγο αργότερα πήρα την απόφασή μου να γυρίσω στην Βραζιλία. Την ίδια εποχή είχε ενδιαφερθεί για μένα η Γκρέμιο, η οποία με περίμενε μέχρι τώρα και απάντησα καταφατικά. Αυτό ήταν όλο... Εβαλα κάτω τα πράγματα και είδα ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Δεν ήταν εύκολη η απόφαση, αλλά έπρεπε να την πάρω».
Στους παίκτες του Παναθηναϊκού που μπορούν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό:
«Μακροπρόθεσμα, νομίζω αρκετοί. ΟΣωτήρης Νίνης που είναι μικρός σε ηλικία και ταλαντούχος είναι από τους παίκτες που έχουν τις δυνάμεις για το εξωτερικό. Είναι καλός παίκτης και αν προσέξει μπορεί να πάει σε μεγάλη ομάδα της Ευρώπης. Όπως και οΛάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Τα παιδιά αυτά έχουν το μέλλον μπροστά τους. Ο Λουκάς Βύντρα, επίσης, είναι ένας μεγάλος επαγγελματίας. Δουλεύει σκληρά και έχει τις προδιαγραφές για να μεταγραφεί έξω. Ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Νίκο Σπυρόπουλο.
Ο Λουκάς και ο Νίκος είναι δύο έμπειροι παίκτες που θα ήθελαν αρκετές ομάδες να τους έχουν στο ρόστερ τους και είναι παράδειγμα για τους μικρότερους. Υπάρχουν πιστεύω κι άλλοι παίκτες με μέλλον κι αυτό οφείλεται περισσότερο στην ομάδα, η οποία τους προσέχει, τους παρέχει όλες τις συνθήκες για να δουλέψουν και να βελτιωθούν. Θέλει, όμως, σκληρή δουλειά για να πετύχεις τους στόχους σου.
Ο Χάρης Μαυρίας, επίσης, είναι από τους ανερχόμενους αστέρες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι ένα παιδί που μπορεί να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Έχει πολλά προσόντα. Εδώ που έφτασαν, όμως, αυτοί οι παίκτες δεν είναι τυχαίο. Έχουν καλή παιδεία από τους γονείς τους.
Όταν είσαι νεαρός είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς και να χάσεις τον στόχο σου. Δεν αρκεί τη μια να παίζεις καλά και την άλλη άσχημα. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να βελτιώνεσαι καθημερινά και περισσότερο για σένα, για τον εαυτό σου, όχι για τον κόσμο»
Στο αν συμβούλευε τους παίκτες του Παναθηναϊκού ως παλιότερος και πιο έμπειρος: «Ασφαλώς. Ήμουν, είμαι και θα είμαι δίπλα τους. Θα προσεύχομαι
Keywords
Τυχαία Θέματα