Μοσχοβίτης: «Θέμα εγωισμού»

Η Νήαρ Ηστ έκανε την μεγάλη έκπληξη της 28ης αγωνιστικής της Α2 μετά την εκτός έδρας νίκη της στις Σέρρες επί των Ικάρων που τους έθεσε ουσιαστικά εκτός… μάχης για την άνοδο στην Α1.  Κορυφαίος της ήδη υποβιβασμένης ομάδας της Καισαριανής, ήταν ο Φίλιππος Μοσχοβίτης ο οποίος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, www.psak.gr, τονίζοντας πως μαζί με τους συμπαίκτες του θα παλεύει σε κάθε παιχνίδι για την νίκη…
Αναλυτικά η συνέντευξή του
Φίλιππε, η νίκη σας
επί των Ίκαρων Σερρών η οποία είναι μια από τις ομάδες που διεκδικεί την άνοδο, έκανε μεγάλη αίσθηση. Ειδικά από την στιγμή που εσείς ήδη έχετε υποβιβαστεί. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτή η επιτυχία;
«Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να χαιρόμαστε το μπάσκετ που παίζουμε. Το μόνο που προσπαθούμε σε όλα τα παιχνίδια είναι να παλεύουμε για την νίκη ώστε στο τέλος να μην μπορούν να μας κατηγορήσουν για το παραμικρό. Εμείς θέλουμε μέχρι τέλους να κάνουμε κάναμε το χρέος μας».
Είναι και θέμα «μπασκετικού εγωισμού»;
«Σίγουρα είναι και θέμα εγωισμού. Νομίζω πως δεν αξίζαμε τον υποβιβασμό. Σε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται θέλουμε να το αποδεικνύουμε αυτό».
Τελικά όμως τι πιστεύεις ότι έφταιξε και φτάσατε στον υποβιβασμό;
«Γενικά ήταν μια πολύ περίεργη χρονιά. Είχαμε την απώλεια του Θέμη Κουπίδη κατά την διάρκεια της σεζόν και αυτό μας στοίχησε. Επίσης χάσαμε και κάποια παιχνίδια στον πόντο τα οποία αν τα είχαμε κερδίσει σίγουρα τώρα θα μιλάγαμε για μια διαφορετική βαθμολογία. Αυτά είναι τα δυο πιο σημαντικά στοιχεία κατά την γνώμη μου».
Πως είναι όμως το συναίσθημα να παίζεις και να τα δίνεις όλα γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας στόχος;
«Είναι ιδιαίτερα περίεργο το συναίσθημα και το γεγονός ότι δεν υπάρχει ο στόχος σε κάνει να χάνεις ένα κομμάτι του πάθους για την νίκη. Την ίδια στιγμή όμως παίζουμε ελεύθερα και χαιρόμαστε το παιχνίδι. Κατά την διάρκεια των αγώνων κάνουμε πράγματα τα οποία ίσως να μην μπορούσαμε να κάνουμε κάτω από άλλες συνθήκες που θα είχαμε πίεση».
Από εδώ και πέρα ποιοι είναι οι στόχοι σου;
«Θέλω να τελειώσουμε τη χρονιά έχοντας το κεφάλι ψηλά. Θα πρέπει να χτυπήσουμε όλα τα ματς στα ίσα. Από εκεί και πέρα και σε ότι αφορά το μπάσκετ, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και αν δεν γίνει κάτι άμεσα το άθλημα θα πάει πολλά βήματα πίσω. Όσο για μένα όταν τελειώσει η χρονιά θα ψάξω για μια νέα ομάδα εν όψει της επόμενης χρονιάς που θα έχει στόχους και θα προσπαθήσω να την βοηθήσω όσο μπορώ να τους πετύχει».
 
Keywords
Τυχαία Θέματα