Με τους… ΜΕΣΙες δεν τα βάζεις ποτέ! (video)

Η Μπαρτσελόνα είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης! Σε μια ακόμη παράσταση βγαλμένη από… όνειρο, ο Μέσι και η παρέα του έκρυψαν την μπάλα και κέρδισαν 3-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γουέμπλεϊ! Τέταρτη φορά πρωταθλήτρια, δεύτερη μέσα στο Λονδίνο! Η Μπαρτσελόνα χάρισε μία μοναδική παράσταση και με εκπληκτικό ποδόσφαιρο κέρδισε εύκολα και δίκαια την Γιουνάιτεντ με 3-1, έχοντας έναν τρομερό Μέσι τον οποίο κανείς δεν μπορούσε να σταματήσει!

Μέσα ο Αμπιντάλ, έξω ο Πουγιόλ!
Ο Γκουαρδιόλα αποφάσισε να μην «χαλάσει» το
δίδυμο Πικέ-Μασκεράνο στο κέντρο της άμυνας, όμως η ενδεκάδα δεν είχε θέση για τον Πουγιόλ! Ο αρχηγός των Καταλανών προοριζόταν για το αριστερό άκρο, όμως ο τεχνικός των πρωταθλητών Ισπανίας αποφάσισε να βάλει από την αρχή τον Αμπιντάλ. Οι υπόλοιπες θέσεις ήταν γνωστές, με τον Βαλντές να είναι κάτω από τα δοκάρια, τον Άλβες δεξιά στην άμυνα, στο κέντρο ο Μπουσκέτς και πιο μπροστά οι Τσάβι, Ινιέστα, ενώ η τριπλέτα της επίθεσης ήταν Πέδρο, Βίγια και Μέσι. Ο Αργεντινός θεωρητικά ήταν στην κορυφή, όμως σχεδόν πάντα γυρνούσε πίσω για να πάρει την μπάλα. Ο Πέδρο έπαιζε αριστερά, ο Βίγια δεξιά συγκλίνοντας όμως ουκ ολίγες φορές προς το κέντρο της επίθεσης.

Με Ρούνεϊ και Τσιτσαρίτο
Από την μεριά του, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποφάσισε να πορευτεί με την ίδια διάταξη που είχε επιλέξει στα δύσκολα παιχνίδια του Champions League και του πρωταθλήματος. Η αμυντική τετράδα μπροστά από τον Φαν Ντερ Σαρ αποτελούταν από τους Φάμπιο (δεξιά), Εβρά (αριστερά), Βίντιτς και Φέρντινταντ στο κέντρο. Στον άξονα, ο Σκωτσέζος επέλεξε τον Κάρικ και τον Γκιγκς, ενώ στα άκρα ήταν ο Βαλέντσια (δεξιά) και Παρκ (αριστερά), με τον Κορεάτη να έχει περισσότερο αμυντικά καθήκοντα προσέχοντας τον Άλβες. Ο Ρούνεϊ είχε ελεύθερο ρόλο, πιέζοντας πολύ την πάσα προς τον Μπουσκέτς ενώ ο Τσιτσαρίτο ήταν ο καθαρόαιμος φορ.

Θύμισε Ρώμη
Η αρχή του παιχνιδιού θύμισε σε μεγάλο βαθμό την αντίστοιχη του 2009. Η Μάντσεστερ πίεσε πάρα πολύ, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μούδιασμα της Μπαρτσελόνα και στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν η ομάδα που είχε μπει πολύ καλύτερα στο Γουέμπλεϊ. Οι Καταλανοί, πάντως, μπορεί να μην πέτυχαν γκολ όπως στην Ρώμη, αλλά από το 10’ και μετά άρχισαν να… συνέρχονται. Η διπλή άμυνα ζώνης με συνεχή κίνηση της Γιουνάιτεντ αντιμετωπίστηκε εύκολα από την Μπαρτσελόνα, η οποία εκμεταλλεύτηκε το ότι οι Άγγλοι έμοιαζαν εξουθενωμένοι και το ότι οι γραμμές τους ήταν πολύ μακριά. Οι Τσάβι και Ινιέστα είχαν πολλούς χώρους, ο Μέσι ήταν σε πολύ μεγάλη μέρα και δεν μπορούσε κανείς να τον περιορίσει, ενώ οι κινήσεις των Βίγια, Πέδρο και Άλβες δημιουργούσαν εξαιρετικές προϋποθέσεις για την ομάδα του Γκουαρδιόλα.

Τα πρώτα καμπανάκια
Η πρώτη καλή ευκαιρία δεν άργησε να έρθει για τους Καταλανούς, με την προβολή του Πέδρο από την μικρή περιοχή να φεύγει λίγο άουτ! Δύο σουτ του Βίγια (το ένα επίσης άουτ, το άλλο στην αγκαλιά του Φαν Ντερ Σαρ) αποτέλεσαν την συνέχεια, καθώς γινόταν ολοένα πιο ξεκάθαρο πως η Μπαρτσελόνα δεν θ
Keywords
Τυχαία Θέματα