Να η ευκαιρία!

Με τα μεγάλα φαβορί να έχουν τεθεί εκτός η Μαρία Σαράποβα έχει την ευκαιρία της για επιστροφή στους τίτλους. Εύκολη νίκη για τη Ρωσίδα που προκρίθηκε στον 4ο γύρο. Τα τελευταία τρία χρόνια προσπαθεί να βρει και πάλι τα πατήματά της. Οι τραυματισμοί αλλά και η… αμερικάνικη ζωή και η showbiz απομάκρυναν τη νεαρή πρωταθλήτρια από το στόχο, ωστόσο με τις τελευταίες εμφανίσεις της δείχνει ότι θέλει να επανέλθει στην ελίτ.

Και τα έχει καταφέρει καλά ως εδώ, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον 4ο γύρο του Ρολάν Γκαρός, ούσα μόλις
μία από τις τρεις τενίστριες (μαζί με τις Φραντσέσκα Σκιαβόνε και Σβετλάβα Κουζνέτσοβα) που κατέχουν Γκραν Σλαμ και συνεχίζουν στο θεσμό. Η Γιουνγκ Ζαν Τσαν από την Ταϊβάν δεν αποτέλεσε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την Σαράποβα, η οποία με 6-2, 6-3 σκέφτεται πλέον την επόμενη αντίπαλό της. Αυτή θα είναι η Πολωνή, Νο12 του ταμπλό, Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα, που επικράτησε με τη σειρά της της Γιάνινα Βικμάγερ, Νο21, με 6-4, 6-4.

Έξω ο Βερντάσκο!

Στους άνδρες, ένα ακόμη «δυνατό» όνομα αποχαιρέτησε το θεσμό. Ο Ισπανός, Φερνάντο Βερντάσκο, Νο16 της κατάταξης δεν τα κατάφερε τόσο καλά απέναντι στον Κροάτη, Ιβάν Λιούμπισιστς, ο οποίος με 6-3, 7-6, 6-4 έκλεισε ραντεβού με έναν ακόμη Ισπανό, στον τέταρτο γύρο, τον Νο1 του ταμπλό και της παγκόσμιας κατάταξης, Ράφα Ναδάλ.

Αντίθετα, ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ, Νο5, δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στον Αργεντίνο, Λεονάρντο Μάγερ, φτάνοντας στη νίκη με 6-1, 6-4, 6-3. Επόμενος αντίπαλός του στον 4ο γύρο θα είναι ο Γάλλος, Νο18, Ζιλ Σιμόν, που έθεσε εκτός τον Αμερικανό, Νο10, Μάρντι Φις με 6-3, 6-4, 6-2.
Keywords
Τυχαία Θέματα