Μάρας: «Στοίχημα το παγκόσμιο»

Ο Βλάσης Μάρας ετοιμάζεται να δώσει τη μάχη του στο Ευρωπαϊκό ενόργανης που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο διεκδικώντας το έβδομο μετάλλιο στη διοργάνωση, αν και ο ίδιος στοχεύει στο Παγκόσμιο.Ο Έλληνας πρωταθλητής του μονόζυγου, με πέντε χρυσά μετάλλια στο ενεργητικό του που τον καθιστούν ως έναν από τους κορυφαίους του αθλήματος θα ταξιδέψει στη γερμανική πόλη σε λίγες μέρες για τους αγώνες που θα διεξαχθούν το διάστημα 6 με 10 Απριλίου χωρίς να έχει δώσει κανένα αγώνα, λόγω τραυματισμού.

Θα προσπαθήσει όμως να κάνει την υπέρβαση και να υπερασπιστεί τον τίτλο του ή τουλάχιστον να κάνει το
καλύτερο δυνατό, εν όψει και του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που ακολουθεί τον Οκτώβριο, διοργάνωση που είναι το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο, όπως τόνισε στις δηλώσεις του.

«Εδώ και λίγο καιρό έχω ξεκινήσει να προπονούμαι πιο δυνατά. Ακόμα έχω πόνους στο χέρι, αλλά όχι τόσο έντονους που να με κρατήσουν έξω από την προπόνηση. Φροντίζω να είμαι προσεκτικός. Η πραγματική επιθυμία μου γι' αυτή τη διοργάνωση ήταν να παρουσιάσω το νέο πρόγραμμά μου, στο οποίο είχα αρχίσει να δουλεύω ενόψει του Παγκόσμιου πρωταθλήματος του Οκτωβρίου. Λόγω του τραυματισμού μου, όμως, δεν πρόλαβα να το ετοιμάσω έγκαιρα, ώστε να το εκτελέσω στο Βερολίνο. Αυτόματα λοιπόν η σημασία αυτού του αγώνα μειώνεται για μένα», σχολίασε αρχικά ο 28χρονος πρωταθλητής μας.

Και συμπλήρωσε: «Θα πάω να κάνω τον αγώνα μου και θα πιέσω όσο μπορώ για να φτάσω στην κορυφή. Αν έρθει κάτι καλό, θα είναι ευπρόσδεκτο. Από την στιγμή που τραυματίστηκα, όμως, ήξερα ότι αυτός ο αγώνας δεν πρόκειται να είναι έτσι όπως τον σχεδίαζα. Ό,τι και να γίνει στο Βερολίνο άλλωστε, το μεγάλο στοίχημα της χρονιάς είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, εκεί όπου θα κριθεί η Ολυμπιακή πρόκριση».

Αποφασίζουν για το Παγκόσμιο

Στο μεταξύ, η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής ανακοίνωσε ότι θα αποφασίσει στα τέλη Μαΐου αν το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής θα διεξαχθεί με απόλυτη ασφάλεια στο Τόκιο το διάστημα 7-16 Οκτωβρίου, όπως έχει ήδη προγραμματιστεί, χωρίς να υπάρχει ρίσκο για την υγεία των συμμετεχόντων εξαιτίας της ραδιενέργειας.

«Η FIG και η παγκόσμια οικογένεια της γυμναστικής έχουν επίγνωση της δύσκολης κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η Ιαπωνία. Σε στενή συνεργασία με την ιαπωνική ομοσπονδία γυμναστικής, θα παρακολουθούμε την πυρηνική καταστροφή και θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση στα τέλη Μαΐου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσης της παγκόσμιας ομοσπονδίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα