Λινάρδος: «Το άγχος στον... Ολυμπιακό»

Ο Ολυμπιακός δίνει την Κυριακή (15/5, 6.30μ.μ), στο κλειστό του Ελληνικού, την... συνήθη «μάχη» του με τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον Νίκο Λινάρδο να θεωρεί ότι το άγχος θα βαραίνει τους «ερυθρόλευκους».
  Ο πρώην ασίσταντ κόουτς του Αμαρουσίου, Νίκος Λινάρδος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» για...

... το ποια ομάδα θα έχει το άγχος:

«Μετά την μεγάλη κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου ο Παναθηναϊκός
έχει κερδίσει και φέτος το στοίχημα για το αν είναι πετυχημένη ομάδα ή όχι. Συνεπώς το άγχος βαραίνει τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι μετά τον αποκλεισμό του από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα πρέπει να δώσουν απάντηση στους εαυτούς τους. Ότι αξίζουν να πάρουν κάτι, είτε το κύπελλο είτε το πρωτάθλημα».

... το αν είναι σημαντικότερο το πρωτάθλημα:

«Σαν θεσμός και σαν κατάκτηση το κύπελλο έχει λιγότερη σημασία. Όμως η ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου θα τονώσει ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού όπως και τον αθλητικό τους εγωισμό. Στους τελικούς της Α1 θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας, όποτε αν κερδίσουν θα πιστέψουν περισσότερο στους εαυτούς τους. Και εκτός των άλλων θα παίξουν έχοντας 3-0 νίκες απέναντι σε μια ομάδα που έχει σηκώσει την Ευρώπη στο πόδι και την ειροκροτεί».

... το που θα κριθεί ο τελικός:

«Το πρώτο και βασικό είναι κατά πόσο ο Βασίλης (σ.σ. Σπανούλης) θα αντεπεξέλθει σε έναν τελικό. Δεν θέλει να χάνει ούτε στην προπόνηση! Πάντως το ότι έχει απουσιάσει σε κάποιες προπονήσεις δεν είναι και το καλύτερο. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε φέτος έχοντας από τις πιο ισχυρές, αν όχι την πιο ισχυρή, περιφέρειες στην Ευρώπη. Τώρα, ο Παναθηναϊκός έχει έναν φορμαρισμένο Καλαθη και έναν σταθερό Διαμαντίδη. Οπότε χαλάει τις ισορροπίες και υπερέχει στην περιφέρεια».

... την απουσία του Νεστέροβιτς:

«Σίγουρα η απουσία του Νεστέροβιτς θα μετρήσει σημαντικά. Ο Παναθηναϊκός έχει ισχυρή φροντ λαιν, αν και ο Μαριτς δεν είναι Πεκοβιτς, ενώ δεν βρίσκεται στη περσινή φόρμα που είχε στην Παρτιζάν. Ο Ολυμπιακός με την προσθήκη του Πρίντεζη ταιριάζει στους ψηλούς του Παναθηναϊκού που παίζει πολύ με Φώτση και Τσαρτσαρή. Οπότε υπάρχει ισορροπία».

... τα τρίποντα και τα ριμπάουντ:

«Θα παίξει ρόλο κατά πόσο ο Ολυμπιακός θα ξεπεράσει την αχίλλειο πτέρνα του που είναι τα τρίποντα, απέναντι στις άμυνες του Ομπράντοβιτς. Επίσης θα εξαρτηθούν πολλά από το ποια ομάδα θα προκαλέσει πρώτη φθορά σε σημαντικούς παίκτες, ενώ θα μετρήσουν πολύ και τα επιθετικά ριμπάουντ».

... τον κόσμο:

«Κάνω έκκληση στον κόσμο, να είναι συνετός και να μην προβεί σε διάφορες άσχημες καταστάσεις. Ο θεσμός έχει φάει ήδη χαστούκι από την αναβολή και είναι καιρός να βγει κερδισμένο το μπάσκετ από αυτόν τον τελικό».
 
Keywords
Τυχαία Θέματα