Κίνδυνος υποβιβασμού για Σαραγόσα

19:02 8/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Ολοένα και περισσότερο σφίγγει η θηλιά γύρω από τον λαιμό της Σαραγόσα που αντιμετωπίζει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, κίνδυνος υποβιβασμού για τον σύλλογο της Αραγονίας. Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας, Heraldo de Aragon, η διοίκηση της ομάδας έκανε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της, βάσει της ισπανικής νομοθεσίας περί χρεοκοπίας των εταιρειών, αφού πλέον δεν δύναται να αντιμετωπίσει την αποπληρωμή των οφειλών της. «Μέσα σε 15-30 ημέρες το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα παρέμβει
στην εταιρεία, της οποίας προΐσταται ο Αγκάπιτο Ιγκλέσιας, προκειμένου να ξεκινήσει μια νέα διαχείριση» γράφει η εφημερίδα.

Η Σαραγόσα επέλεξε να κινηθεί κατ' αυτό τον τρόπο προσπαθώντας να ανακτήσει τον έλεγχο, σε μία κατάσταση που φαντάζει ακραία. Ο τρέχων προϋπολογισμός καταγράφει χρέος μεγαλύτερο των 100 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η διοίκηση της Σαραγόσα θεωρεί εφικτή μία λύση μέσα από την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με διαφορετικές τράπεζες και ελπίζει να αποφύγει τον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία.
Keywords
Τυχαία Θέματα