«Θεριακλής» ο Ρικό

18:03 8/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Νέα μπλεξίματα με τον νόμο και τους αθλητικούς φορείς για τον ποδηλάτη Ρικάρντο Ρικό, ο οποίος αποβλήθηκε από τους αγώνες από την Ιταλική Ομοσπονδία του αθλήματος, λόγω ντόπινγκ. Ο 28χρονος αθλητής φαίνεται ότι έχει κάνει… χόμπι τη χρήση αναβολικών. Τρία χρόνια μετά το θετικό δείγμα σε CERA που είχε δώσει στον ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας και του είχε κοστίσει δύο χρόνια μακριά από τους αγώνες, είδε το φως
της δημοσιότητας ένα ακόμη περιστατικό.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Ρικό εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Μόντενα, με τους γιατρούς να αναφέρουν στις αστυνομικές αρχές πως τα αποτελέσματα των εξετάσεών του έδειξαν μετάγγιση του δικού του αίματος στον οργανισμό του. Όπως έγινε αργότερα γνωστό ο αθλητής διατηρούσε στο ψυγείο του σακούλες αίματος, αν και ο ίδιος το αρνήθηκε.

Μετά από αυτό, η αρμόδια επιτροπή της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας αποφάσισε για καθαρά λόγους υγείας, όπως αναφέρει στο σκεπτικό της, να αποβάλει τον Ρικό, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες –κι αν αποδειχθεί η παράβαση- να χτυπήσει την… πόρτα του η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας, αλλά και η Πολιτεία, καθώς το ντόπινγκ διώκεται ποινικά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ο χρόνος τιμωρίας του Ρικό, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες –κι ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο απολύθηκε από την «Vacansoleil-DCM»- προετοιμαζόταν να επιστρέψει στη δράση με την ομάδα τρίτης κατηγορίας «Meridiana-Kamen» σε αγώνα στη Σερβία.
Keywords
Τυχαία Θέματα