Καζάν για Παγκόσμιο

18:46 6/4/2011 - Πηγή: Gazzetta
Δυναμικά στη διεκδίκηση μεγάλων διοργανώσεων μπαίνουν οι Ρώσοι, με το Καζάν να καταθέτει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου του 2015 ή του 2017.Οι υπεύθυνοι υπέβαλαν επίσημα την αίτησή τους στη FINA, στο περιθώριο του διεθνούς αθλητικού συνεδρίου «SportAccord», που διεξάγεται στο Λονδίνο, ενώ δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους, δεδομένου ότι το 2013 θα διοργανώσουν και την Πανεπιστημιάδα του 2013.

Ήδη κατασκευάζεται ένα κολυμβητήριο 4.500 θέσεων, το οποίο θα «φιλοξενήσει» τα αγωνίσματα
της κολύμβησης, της συγχρονισμένης και την υδατοσφαίριση. «Το Καζάν έχει καλές πιθανότητες να επιλεγεί, αφού θα διαθέτει μια ολοκαίνουργια εγκατάσταση», δήλωσε στον Τύπο της χώρας ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας κολύμβησης Βλαντιμίρ Σαλνίκοφ.

Η FINA ανακοίνωσε ότι άλλες τέσσερις πόλεις, η Σεούλ, η Βουδαπέστη, το Χονγκ Κονγκ και το Μαρακές, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου του 2015. Η ανακοίνωση της πόλης που θα αναλάβει τη «φιλοξενία» θα γίνει στη διάρκεια του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το οποίο θα τελεστεί τον Ιούλιο στην Σανγκάη.
Keywords
Τυχαία Θέματα