Ίβκοβιτς: «Σαν να είχε… γύψο ο Χριστοδούλου»

Εκνευρισμένος με την αντιμετώπιση που είχε ο Ολυμπιακός από τη διαιτησία του δεύτερου τελικού με τον Παναθηναϊκό και δη από τον Χριστοδούλου παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Ντούσαν Ίβκοβιτς... Μάλιστα, σημείωσε πως ακόμη και ο Ιτούδης να ήταν στη θέση του Χριστοδούλου δεν θα έπαιρνε τις συγκεκριμένες αποφάσεις λέγοντας πως ο έμπειρος διαιτητής έπαιζε σαν να είχε γύψο στο χέρι με αποτέλεσμα να δείχνει μόνο προς τη μία πλευρά. «Παίξαμε δύο εντελώς διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο παίξαμε καλό και ελεγχόμενο
μπάσκετ. Στο τέλος χάσαμε κάποιες μπάλες. Δεν είναι ντροπή να χάνεις από τον πρωταθλητή Ευρώπης. Είπα συγχαρητήρια στους αντιπάλους, όπως κάνω πάντα. Το πρόβλημά μου είναι ότι το πρώτο μέρος τελείωσε με 4-20 ελεύθερες βολές. Στο δεύτερο μέρος ξεκινήσαμε πολύ άσχημα και αναγκάστηκα όταν οι παίκτες μου άρχισαν να μιλάνε πολύ για διαιτησία να πάρω όλα μου τα τάιμ άουτ για να τους ηρεμήσω. Πήρα το τελευταίο μου πέντε λεπτά πριν το τέλος.  Αν ο φίλος μου ο Ιτούδης ήταν διαιτητής δεν θα έδινε μια φάση ανάποδα, όπως ο Χριστοδούλου, τη στιγμή που ο Ψωμιάδης (σ.σ. εννοούσε τον Ψαριανό) έδωσε αλλού τη μπάλα. Συγγνώμη Δημήτρη (σ.σ. Ιτούδη), δεν έχω κάτι μαζί σου. Ο Φώτσης έκανε ένα μπρος-πίσω και δεν το έδωσαν. Οι παίκτες μου έχασαν τη συγκέντρωσή τους. Ήταν απείθαρχοι. Αυτή η διαιτησία δεν ήταν γι’ αυτό το επίπεδο. Ο Χριστοδούλου ναι μεν είναι ό τους καλύτερους διαιτητές, αλλά μάλλον σήμερα είχε γύψο στο χέρι και έδειχνε μόνο την ίδια πλευρά», τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση ο κόουτς του Ολυμπιακού και κατέληξε:

«Και στο πρώτο παιχνίδι οι παίκτες ήταν απείθαρχοι. Εγώ θα πάρω τις πιο πολλές ευθύνες. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε τρικ γι’ αυτά. Τιμή μας είναι να κερδίσουμε τον πρωταθλητή Ευρώπης στο ΣΕΦ. Ρωτάω, όμως, πως γίνεται σε ένα παιχνίδι να μην δόθηκε το μπρος-πίσω του Φώτση. Αυτό είναι ντροπή. Αυτό είπα στους διαιτητές και μου έδωσαν τεχνική ποινή. Δεν με νοιάζει αν τιμωρηθώ».
 
Keywords
Τυχαία Θέματα