Coppa... Eto'o!

Η Παλέρμο είχε τις ευκαιρίες, η Ιντερ όμως τον Ετό και με δύο γκολ του Καμερουνέζου άσου επικράτησε με 3-1 στη Ρώμη και κατέκτησε το Coppa Italia για το 2011! Σε ένα Ολίμπικο με... 50.000 τιφόζι των Σικελών, η Παλέρμο μπήκε δυνατά και απείλησε από το 1ο λεπτό, όταν ο Ερνάντες μπήκε στην περιοχή από δεξιά και μόνος απέναντι από τον Ζούλιο Σέζαρ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Αυτή η φάση τόνωσε την αυτοπεποίθηση των Ροζανέρι που πήραν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου, κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα και παράλληλα πίεζαν από ψηλά όταν την έχαναν, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν στην Ιντερ να αναπτυχθεί.

Η ομάδα του Ντέλιο Ρόσι πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 18' έφτασε μια ανάσα από το γκολ μετά τον ωραίο συνδυασμό των Παστόρε-Ιλισιτς, αλλά ο πρώτος στο τετ α τετ έχασε το κοντρόλ, δίνοντας την ευκαιρία στον Ζούλιο Σέζαρ να βγει και να μπλοκάρει. Ολα έδειχναν να πάνε καλά για τους Σικελούς αλλά λίγο μετά όλα άλλαξαν. Ο Γκοϊάν τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 24' από τον Καροτσιέρι και μέχρι να ανασυνταχθεί η ομάδα, η Ιντερ στο 26' βρήκε την ευκαιρία στην αντεπίθεση να σκοράρει.

Οι Νερατζούρι πήραν την μπάλα στο κέντρο, ο Σνάιντερ έβγαλε υπέροχη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και ο Ετό έδειξε στον Παστόρε πώς τελειώνουν τις φάσεις. Άψογο πλασέ και 1-0! Στα επόμενα λεπτά η ομάδα του Λεονάρντο πήρε τα πάνω της αλλά γρήγορα η Παλέρμο επανέκτησε την ισορροπία της και απείλησε ξανά στο 32', με τον Μπαλζαρέτι να σουτάρει, την μπάλα να κοντράρει και μέσα σε ένα μπέρδεμα στην καρδιά της άμυνας της Ιντερ, ο Ερνάντες έκανε την κοντινή προβολή για να μπλοκάρει ο Ζούλιο Σέζαρ.

Το ματς συνεχιζόταν με την ίδια εικόνα και στην επανάληψη καθώς ο Ρόσι έριξε στο ματς και τον Μίκολι για την Παλέρμο, ψάχνοντας την ισοφάριση. Οι Σικελοί ήταν καλύτεροι από την Ιντερ, πίεζαν συνεχώς και μετέφεραν το ματς στο μισό γήπεδο, δημιουργώντας σε αρκετές περιπτώσεις τις προϋποθέσεις για να ισοφαρίσουν.

Στα αξιοσημείωτα του ματς, πάντως, ήταν και η... τρομερή κλωτσιά στο 68' του Καροτσιέρι στον Ετό, με τον διαιτητή να δίνει την κίτρινη κάρτα αν και θα έπρεπε να είχε προτιμήσει την κόκκινη.

Οσες καλές προσπάθειες κι αν έκαναν οι Ροζανέρι, πάντως, δεν είχαν τον παίκτη για να τις τελειώσει. Αντιθέτως, οι Νερατζούρι τον έχουν και στη δουλειά του είναι από τους καλύτερους του κόσμου! Έτσι, στο 76', ο Ετό δέχθηκε την κάθετη μπαλιά πάλι από τον Σνάιντερ και βγήκε ξανά απέναντι από τον Σιριγκού, τον οποία νίκησε όπως και στο πρώτο ημίχρονο για να γράψει το 2-0 και να δώσει το κύπελλο στην ομάδα του!

Η Παλέρμο, βέβαια, δεν παράτησε το ματς, στο 88' κέρδισε ένα κόρνερ που δε θα έπρεπε καθώς η μπάλα είχε βγει πριν τη γυρίσει ο Μπαλζαρέτι αλλά ο βοηθός δεν το κατάλαβε και μετά την εκτέλεση του Μίκολι, ο Μουνιός με κεφαλιά μείωσε σε 2-1.

Αμέσως μετά, στην επίθεση της Ιντερ, ο Μουνιός έκοψε καθαρά την μπάλα αλλά ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ και του έδωσε και... κόκκινη κάρτα
Keywords
Τυχαία Θέματα